Laatste nieuws

(Vr)eten als turfgravers

  • 23-2-2024

Jonge duiven

Het is toch werkelijk niet normaal hoeveel voer er momenteel doorgaat. De jongen in de broedschotel groeien als kool maar dat is ook geen wonder. Literblikken vol voer gaan er momenteel doorheen. En dat betekent ook dat al dat voer voor een deel omgezet wordt in emmers vol mest!

En heb je dan een klein hok en daarin ook nog eens 24 oude duiven met totaal 22 jongen in de schotel dan moet je ook nog eens meerdere keren door het hok met de mestkrabber om het allemaal een beetje netjes te houden. Emmers vol voer dus maar ook emmers vol stront!

Maar het belangrijkste is dat ze allemaal goed opgroeien. Als ik 's morgens bij de duiven kom dan is de mest om de schotel prima. Overdag willen er nog wel eens een paar wat dunnere mest hebben. Ik schreef dat wel eerder, het zijn eigenlijk altijd dezelfde ouderduiven dan wel jongen daarvan die te veel water drinken en dit afgeven aan hun jongen met als gevolg dunnere mest rond de schotel.

Ik heb dit nu drie jaar lang genoteerd in mijn "zwarte" boekje en daaruit blijkt in ieder geval dat het geen nadelige invloed heeft op de prestaties van die duiven die als jong dus die dunnere mest produceerden. Fijn is het niet maar erg al evenmin!

Brummen

Afgelopen woensdag even richting De Greenfield Stud in Brummen geweest. Op uitnodiging van Evert Jan Eijerkamp zijn we een groot aantal duiven nagelopen bij hun op de kweekhokken. Ook de koppels waaruit ik over een paar weken een aantal jongen kan komen halen om ze vervolgens uit te testen tijdens de jonge duiven vluchten. Zagen er goed uit dus dat zal allemaal wel weer loslopen.

Natuurlijk ook de sensationele nieuwe aanwinst "De Geeloger" in de handen gehad. Ja wat moet je daar nu van zeggen, beter in de hand zal ik ze niet snel krijgen en misschien zelfs wel nooit gaan krijgen ook. Wat een geweldige duif zeg! En wat is het dan mooi dat een geweldige duif ook nog eens subliem qua bouw is. In De Geeloger is wel degelijk alles samen gevallen zou je kunnen zeggen. De beste allround duif van de KBDB worden in 2023, dan ook nog eens een geweldenaar in de hand zijn en dat ook nog eens uit geweldig goede ouders komen. Mooier kan het niet. Alhoewel het natuurlijk nog wel mooier moet gaan worden want het is wel de bedoeling om er topduiven uit te kweken. Ik weet bijna wel zeker dat dat een kwestie van tijd zal zijn.

Miss Pipa

Tevens afgesproken dat we eind van dit jaar Miss Pipa naar Brummen brengen om daar voor nageslacht te gaan zorgen. Kijk en als je dan wel eens bestempeld wordt als het bijhuis van H. & E.J. Eijerkamp dan hoort daar eigenlijk ook wel een jong uit De Geeloger bij te zitten. We gaan het zien of we dat allemaal rond kunnen krijgen.

Kascontrole

Gisteravond kascontrole gehad van twee leden van mijn eigen vereniging. De mannen konden zich vinden in het gevoerde financiële beleid dus dat zal wel betekenen dat ik nog weer een jaartje langer op de centjes mag passen. Ach inmiddels al rond de 35 jaar penningmeester dus we kijken maar niet op een jaartje meer of minder.

Terug