Laatste nieuws

Gouden duif bokaal opgehaald

  • 18-2-2024

Viering Gouden Duif in Broechem

Op uitnodiging van De Duif afgelopen zaterdag samen met buurman Dolf naar het Belgische Broechem afgereisd alwaar de huldiging plaatsvond van de Gouden Duif winnaars van 2023. Ik mocht een bokaal ophalen vanwege de tweede plaats in de categorie snelheid in de maanden augustus en september.

Bizar genoeg was de te rijden afstand exact gelijk als die van enkele weken geleden toen we de Olympiade in Maastricht bezochten. Maar goed na ruim drie uren sturen waren we keurig op tijd en zonder enig oponthoud gearriveerd in Broechem. Ondanks dat we ruimschoots op tijd waren liep het al aardig vol.

Gemist

UIteindelijk hebben we samen met Team Eijerkamp aan tafel gezeten en was het gezelligheid troef. Blijkbaar was het iets te gezellig want we hebben allemaal het omroepen van mijn naam gemist. Het was sportvriend Oliver Sabol die nota bene mijn naam had horen omroepen in de toiletruimte alwaar hij vertoefde voor een sanitaire stop!

Betekent dus dat ik niet op het podium heb gestaan en ook nergens op de groepsfoto's te bespeuren val. Voor mij geen probleem ook al geeft het voor mij wel aan dat er nog steeds zaken te verbeteren vallen tijdens deze prijsuitreiking. Vorig jaar heb ik zelf aangegeven kom eens kijken in Friesland hoe we het daar doen. Helaas heb ik geen veranderingen gezien in de wijze van huldigen. Overigens verder niets dan lof hoor hoe ze het allemaal klaarspelen om zo'n enorm gezelschap aan duivenmelkers bijeen te krijgen. Het was wat dat betreft dikke prima.

De behaalde resulaten

Op onderstaande afdruk is te zien dan ik mijn eerste drie getekende duiven op de plaatsen 1,7 en 11 wist te klokken op de eerste natourvlucht van afgelopen jaar vanaf Duiven. Het waren Miss Pipa, Thijsje en de Bonte Eijerkamp welke ik had aangewezen als de drie eerste getekende. Ze hebben mij niet in de steek gelaten.

Helaas werd ik op 1 of 2 plaatsen na geklopt door mijn vrienden uit Brummen. Het is hun zeker van harte gegund maar had het graag andersom gezien natuurlijk! Het werd dus een close finish!

 

Trofee

Thuis kon ik mijn Trijntje weer blij maken met een grote bokaal. Blij maar niet heus want het zijn er in drie jaar tijd al weer veels te veel geworden.

De kweek

Vanmorgen de bijgelegde eitjes van de kwekers even geschouwd. Ze zijn alle veertien bevrucht en dat is een fijne constatering mag ik wel zeggen. Op het vlieghok op een paar na nu alles geringd. Het is inmiddels een kwestie van veel eten, wat gaat er momenteel een voer door!

Terug