Laatste nieuws

Februari al weer te pakken, eieren kwekers overgelegd

  • 1-2-2024

Eieren

Vandaag de eitjes van de kweekduiven overgelegd naar de vliegduiven. Totaal 5 eitjes onbevrucht. Oftewel twee koppels van het vlieghok en daarnaast nog één ei onbevrucht van het kweekhok. Dat valt mij zeker niet tegen wetende dat er bij die twee koppels één duivin zit van 2020 die tot nog toe nog nooit een ei bevrucht heeft. Dit niet in het voorjaar en ook niet in het najaar als de natour vluchten aanbreken. En dat met inmiddels zes verschillende partners. Wel jammer overigens want het is nu bepaald geen minkukel waar ik het over heb. Maar ze kan niet naar het kweekhok als ze niet bevrucht natuurlijk.

Tevens vandaag en gisteren nog een paar liefhebbers blij gemaakt met eitjes uit de vliegers. Hopelijk zijn ze er goed mee, ben daar zeer beneiuwd naar want ik heb ze zeker niet uit de mindere duiven meegegeven.

Jonge duivenhok

Gisteren gestart met het schoonmaken van het jonge duivenhok. U kent mijn werkvolgorde daar zo langzamerhand wel van. De stofzuiger, de compressor en de poetsdoek hebben weer volop hun werk gedaan. Het resultaat is in ieder geval een schone zolder en schone dakpannen. Volgende week de rest maar even schoonpoetsen zodat er over een aantal weken weer jongen in kunnen.

Geel

Normaal kuur ik altijd een dag of zes tegen het geel door het drinkwater. Op aanraden van de duivendokter heb ik nu drie dagen achter elkaar een geelpil opgestoken. Dit omdat ze in deze tijd van het jaar niet zoveel drinken. Het is natuurlijk een bekend verhaal maar toch denk ik dat het niet zoveel uitmaakt. Maar goed totaal 44 duiven een geelpil opsteken is nog net te doen. Voordeel is dat ik ze allemaal ook weer een paar keer in de handen gehad heb.

Dit keer geen geelpil van De Weerd maar ééntje van Travipharma (15%). Nogmaals op advies en aanraden van Nanne Wolff. Overigens geen overbodige luxe hoor want alle controle beurten afgelopen winter gaven telkens bij enkele duiven (niet allemaal) een hele lichte tricho besmetting aan. Heb er dus vanaf september niks mee gedaan maar nu op broeden leek het mij wel het juiste moment om het te gaan bestrijden. Immers valt er veel voor te zeggen om de jongen straks ook een goede start mee te geven vanuit het nest.

Bezoek

Vanmorgen een dikke drie uren bezoek gehad van Aant Arjen Veenstra. Bijzonder leuk en goed over onze gezamenlijke hobby kunnen praten en discussiëren. Was bijzonder waardevol en ook bijzonder prettig, de ochtend is voorbij gevlogen en dat is vaak een goed teken. Aant Arjen bedankt! Moeten we vaker gaan doen!

Terug