Laatste nieuws

Dagje Olympiade Maastricht

  • 27-1-2024

Maastricht

Gistermorgen redelijk op tijd samen met Dolf vertrokken naar Maastricht alwaar dit jaar de door Nederland georganiseerde Olympiade werd gehouden.

Maar liefst 308 kilometer sturen oftewel in ons geval 3 uren en 20 minuten rijden. Je moet er wat voor over hebben nietwaar. We konden het gelukkig zittend doen en de kachel van mijn Renaultje deed ook prima zijn best. En al pratend vliegt de tijd dan ook snel voorbij en sta je plots voor de slagboom van het parkeerterrein van het MECC te Maastricht. En wat is het dan mooi dat die slagboom mijn kenteken leest en automatisch open gaat. De digitale wereld heeft zo toch wel zijn voordelen. Thuis parkeerkaart kopen, beetje korting opstrijken, en hoppa je bent binnen en in ons geval kon er voor de deur geparkeerd worden. Dikke prima !

De beurshal was leuk ingericht, het deed "smoek" aan zullen we maar zeggen. We hebben lekker bij kunnen praten met enkele Friese melkers in de personen van Pieter Veenstra en Jelle en Janneke Jellema. Was waardevol! En natuurlijk zeer ruim kunnen napraten over de toptransfer van de Eijerkampen en de plannen die er gesmeed zijn en worden. Ik kom daar in de loop van het jaar wel een keer op terug, voel mij nu al een bevoorrecht mens!

Kritiek

Was dan alles pracht en praal? Helaas moet ik zeggen nee zeker niet. Ik vond het beschamend hoe de Olympiade duiven werden tentoongesteld. Nu organiseert mijn eigen club al jaren geen tentoonstelling meer maar die vele jaren dat we dat wel hebben gedaan hadden we de zaakjes vele malen beter voor elkaar dan wat ik gisteren gezien heb in de hal vol met Olympiade duiven.

Jammer denk ik dan. Een Olympiade duif dien je een waardevol podium te geven lijkt mij. Een kale en koude betonvloer zonder enige vorm van tapijt, oude kooitjes niet mooi wit geplastificeerd, geen doek om de poten van de kooitjes heen, geen franjes bij de gouden, zilveren en bronzen winnaars. En wat mij vooral opviel ik heb in het hele gebouw geen één Olympische vlag gezien!

Het zal wel met kosten te maken hebben, en dat is ook absoluut niet onbelangrijk, maar dit kan niet is mijn indruk. Tot slot nergens heb ik iets kunnen ontdekken wie nu uiteindelijk de winnende duiven hadden. Jammer!

Een tweede dingetje is wat mij betreft toch wel de locatie. Ik weet dat er goed over nagedacht is en ik weet dat er bepaalde redenen zijn waarom ze voor het "verre" zuiden hebben gekozen maar het is toch niet handig om naar het meest zuidelijke puntje van Nederland te gaan om daar een manifestatie te houden als de Olympiade. Het heeft op zeker een aantal liefhebbers weerhouden om er naar toe te gaan, dat kan volgens mij bijna niet anders.

Eieren

De duiven zitten inmiddels te broeden, komende maandag of dinsdag maar eens de eitjes van de kwekers overleggen naar de vliegers. Ik zal dat zondag of maandag eens op een rij zetten. Vandaag de duiven in bad, ze maken daar gretig gebruik van zag ik wel.

Bonnenverkoop P.V. de Griffioen

Tjonge wat een prachtig einde van onze bonnenverkoop. Als penningmeester zo trots als een pauw en ik ben onze secretaris ook meer dan dankbaar dat hij graag wilde dat we een bonnenverkoop gingen organiseren. En wat nog veel mooier is, het waren louter en alleen schenkingen uit eigen club! Chapeau mannen!! Hier kunnen we weer mooi verder mee.

Terug