Laatste nieuws

Het stel zit te broeden

  • 25-1-2024

Eieren

Het duurde toch wel een paar dagen langer dan ik had verwacht, zo eerlijk moet ik wel zijn. Maar inmiddels na 14 dagen zitten ze op één koppel na op eitjes. De kwekers waren twee dagen eerder dan de vliegers, ook al weer zo vreemd in mijn ogen. Maar goed het volkje kan nu een paar weken rustig aan doen en hoeven alleen de eieren maar warm te houden.

In het weekend dan wel komende maandag maar eens kijken hoe het met de bevruchting zit zodat ik de eieren van de kwekers over kan leggen naar de vliegers.

Nieuwe volière

Gisteren is mijn nieuwe volière geplaatst door Bennie Suk uit Tweede Exloërmond. Bennie heeft er mooi werk van gemaakt en ik ben dan ook volledig tevreden met het eindresultaat. Lekker handig om straks een paar koppels van de kwekers te kunnen omkoppelen en ook handig om er jongen in te plaatsen die aan het einde van het jaar bestemd zijn voor de veiling op GPS.

Olympiade

We staan voor het weekend van de Olympiade. Allemachtig wat treffen ze het! Vorige week om deze tijd lag er op plaatsen in Zuid Limburg minstens 40 centimeter sneeuw. Vrijwel zeker dat er dan vele liefhebbers hadden afzien van een rit naar Maastricht. Laten we hopen dat het een mooi feest wordt en laten we vooral ook hopen dat ze er financieel een beetje fatsoenlijk uit springen.

Bonnenverkoop

Morgenavond (vrijdag 26 januari) om 20.30 uur loopt de bonnenverkoop van onze vereniging af. Neem nog snel een kijkje op www.gps-auctions.com bonnenverkoop P.V. de Griffioen te Oosterwolde.

Terug