Laatste nieuws

Geslaagde prijsuitreiking Friese Fondclub

  • 21-1-2024

Friese Fondclub

Als vitesse man heb je toch niks te zoeken bij de Fondclub zo kreeg ik gistermiddag/avond tot twee keer toe te horen. In feite hebben ze volledig gelijk maar vergeet niet dat ik al vanaf de oprichting tot de leden behoor van dit speciaalclubje. En vergeet ook niet dat Dolf en ik natuurlijk 34 jaar geen dagfondvlucht hebben overgeslagen en vergeet ook niet dat ik toch nog een jaar of vier de overnacht gespeeld heb en tot slot vergeet niet dat de laatste vier jonge duivenvluchten van het jaar ook toebehoren tot het programma van de Friese Fondclub.

Kortom mooi lid blijven en zo nu en dan een prijsje in ontvangst nemen vanwege de prestaties met de jonge duiven. Gisteren dus op naar Joure waar plaats van handelen "De Haske" was. Voorzitter Coen Brugman en zijn collega's hadden het weer prima voor elkaar. Veel kampioensbekers werden aan de man gebracht en ook tevens werd voor een klein fortuin aan vleespakketten uitgereikt. Een kampioenschap zat er dit jaar niet in voor mij, ik meen mij te herinneren dat de eerste jonge duivenvlucht die meedeed voor de kampioenschappen nu juist één van mijn slechtste jonge duivenvluchten is geweest. De overige drie jonge duivenvluchten verliepen goed tot zeer goed maar je moet om bij de kampioenen te horen natuurlijk vier keer top zijn.

Maar zoals gezegd een prima feestelijke prijsuitreiking met een heerlijk stampot buffet. Enig minpuntje voor mij is toch wel dat velen hun gewonnen prijzen niet ophalen. Eigenlijk een schande!

Bonnenverkoop

De bonnenverkoop van mijn eigen vereniging P.V. de Grifioen te Oosterwolde verloopt tot nog toe uitstekend. We hebben nog een week te gaan en wat mij betreft is de opbrengst nu al boven verwachting. De veiling loopt af komende vrijdag 26 janauari om 20.30 uur. Neem eens een kijkje staan nog een paar bonnen op dit wel wat hoger kunnen vind ik.

De kweek

Gisteravond 5 van de 8 kweekkoppels hun eerste ei gelegd. Op het vlieghok nog geen ei kunnen ontdekken. Wordt zo langzamerhand tijd vandaag de 11e dag na koppelen. Het koude weer zal ook wel een beetje vertragend werken denk ik. Voordeel is hoe langer ze wachten hoe korter op elkaar ze gaan leggen. Mooi van één leeftijd zullen we maar zeggen.

Een paar nesten heb ik vanmorgen nog maar een stukje afgebroken. Wat een torenhoge gedrochten werden dat, lijkt mij niet echt veilig voor de eieren die er straks in zullen liggen.

Olympiade

Komend weekend de Olympiade in Maastricht. Ben eigenlijk wel van plan om er naar toe te gaan ook al is het een tering eind rijden. Het weer zal zeker goed moeten zijn want bij sneeuw en gladde wegen heb ik geen trek in twee keer drie uren rijden. Maar eens zien of we gaan en op welke dag we gaan.

Terug