Laatste nieuws

Ringen 2024 ook weer binnen

  • 9-1-2024

Ringen 2024

Gisteren in ons clubgebouw een kleine bijeenkomst met als voornamelijk doel het ophalen van de ringen 2024 eventueel aangevuld met de bestelde chipringen. We hebben even een uurtje zitten keuvelen met zijn allen onder het genot van een kop koffie dan wel frisdrankje. Was zeker even gezellig!

De snelle jongens onder ons waren al eerder bij de ringenadministrateur geweest omdat er natuurlijk al geringd moest worden, dat kon niet wachten tot 8 januari! Oftewel enkelen hebben reeds jongen in de schaal, enkelen hebben nog eieren in de schaal, enkelen hadden net een paar dagen geleden gekoppeld en de meesten zaten nog in de ruststand.

Zoals al meerdere keren aangekondigd wordt er hier komende donderdag gekoppeld. De themperatuur lijkt weer een klein beetje op te lopen dus dat moet ook helemaal goed komen. In Brummen bij de Eijerkampen zullen ze voor mij aanstaande maandag gaan koppelen zodat ik weer enkele mooie jongen kan ophalen om uit te testen. Kijk daar overigens altijd wel naar uit want ik ben er tot nog toe ieder jaar bijzonder goed mee geweest.

Zojuist de eigendomsbewijzen maar vast van elkaar "afgeritst". Vroeg mij gedurende dat werkje af hoeveel tijd de grotere jongens daar mee kwijt zijn. Je zult maar 800 of zelfs een paar duizend ringen besteld hebben! Je mag er wel personeel voor inhuren lijkt mij.

Bevroren drinkbakken

Vanmorgen dan toch zowaar een laagje ijs op de drinkbakken. Voorheen haalde ik ze er nog wel eens uit maar tegenwoordig laat ik ze staan. Ten eerste zit er nooit veel water in de drinkpan en ten tweede ik maak ze iedere dag schoon met heet water en daarmee zijn eventuele ijsresten ook snel verwijderd. Maar het geeft wel aan dat we toch een nachtje serieuze vorst achter de rug hebben.

Informatieboekje vereniging

Vandaag de hele dag bezig geweest met het upgraden van het informatieboekje 2024 van de vereniging welke we ieder jaar uitgeven. Ach ik vind het geen vervelend werk en het houd mij ook wel een beetje scherp als ik eerlijk ben. Door het één en ander te benoemen en weg te schrijven in een boekje onhoud je ook gemakkelijk dingen is mijn ervaring.

Bonnenverkoop GPS

Komende maandag, 15 januari dus, start de bonnenverkoop van mijn vereniging op www.gps-auctions.com. Schenkers zijn uitsluitend leden van eigen club! Onderstaand het lijstje van schenkers:

S. de Bie (schenkt late doffer van 2022 uit twee rechtstreekse van Gebr. Leideman)

D. van der Stouwe & Zn.

Henk Douna

J. & S. Timmemans

A.A. van der Veer

Ewoud Valk

J. Kootstra

H. van Dijk

T. van Olphen

W. van Dijk

Comb. A.J. Mulder

T. Pander

Een prachtig mooi rijtje!

Terug