Laatste nieuws

Al weer een nieuw jaar voor de boeg

  • 4-1-2024

Inmiddels al weer 4 januari 2024, de jaarwisseling al weer achter de rug en op naar een nieuw jaar en voor de duiven ook een nieuw seizoen.

Laten we proberen er met zijn allen weer iets moois van te maken. En wat zou het mooi zijn als we de prijzen tijdens de vluchten een beetje beter konden verdelen. Het doet me wel eens pijn als ik zie hoe sommige leden geweldige uitslagen weten te behalen en anderen de uitslag niet eens kunnen halen. Natuurlijk heeft dat oorzaken maar ieder zal toch zeker proberen zijn best te doen en waarom dan de één wel en de ander niet!

Het is niet iets alleen van deze tijd en het hoort ook bij sport. Er zijn winnaars en er zijn verliezers en dat zal ook altijd wel zo blijven. Daar komt bij dat we in onze duivensport natuurlijk wel hele scheve verhoudingen hebben. De amateur tegen de professional, de man met een dikke portemonnaie tegen de man die het wat minder goed heeft, de man met veel tijd tegen de man die nauwelijks tijd heeft vanwege andere werkzaamheden. Blijft jammer!

Eigenlijk zit ik hier te wachten op het koppelen van de duiven. Ik ben er wel klaar voor en de duiven zijn er ook wel klaar voor is mijn idee. Het voer dat ze nu krijgen is de "rust" mengeling van Matador. Ze donsen er lekker extra van en de mest wordt er alleen maar mooier van. Wat opvalt is dat de kweekdoffers het niet zo lekker vinden volgens mij, die laten nog wel eens wat liggen. Dit zie ik bij de overige hokken weer niet, wel vreemd eigenlijk.

Volgende week donderdagavond, 11 januari, dan gaat het feest ook hier beginnen. Konden wel eens koude dagen gaan worden en dat is mooi meegenomen. Mijn ervaring is dat ze dan wat minder "gek" in de kop zijn namelijk. Natuurlijk zal het één of twee dagen langer duren voordat ze op eieren zitten maar dat zal de pret niet drukken.

Vanaf half januari nog een bonnenverkoping van mijn eigen vereniging op www.gps-auctions.com  Totaal 12 bonnen geschonken door uitsluitend leden van mijn eigen vereniging. Dus er heeft geen geschooi plaatsgevonden bij andere liefhebbers. En natuurlijk heb ik ook een bon geschonken!

Het vliegprogramma is inmiddels ook bekend. Voor mij een prima programma, kan mij voorstellen dat er sommigen zijn die enigzins teleurgesteld zijn. Wie weet kunnen we in 2025 grotere aanpassingen in het vliegprogramma verwachten. Het enige dat mij iets minder aanstaat is het aantal jonge duivenvluchten. Wat mij betreft zijn 7 jonge duivenvluchten ruim voldoende, waarbij de laatste twee vluchten tevens twee nachten mand kennen en een afstand boven de 400 kilometer. Maar goed er staan er wederom 9 op de lijst en die zullen we ook netjes proberen af te werken.

Heb je Miss Pipa nog werd mij vanmorgen nog gevraagd. Ja inderdaad Miss Pipa is er nog en die gaat voorlopig ook echt niet weg. In 50 jaar duivensport nog nooit zo'n duif gehad met zulke prestaties. Zulke duiven zit je echt op te wachten en die verkoop ik dan ook niet zo makkelijk. Eerst maar eens proberen om er jongen van te kweken.

Terug