Laatste nieuws

Nog één dagje!

  • 30-12-2023

2023

Nog één dag en het jaar 2023 is al weer geschiedenis. Gelukkig gaan we vrijwel naadloos over in een nieuw jaar en is ons hopelijk met zijn allen een mooi en vooral gezond nieuw jaar gegund. Ondanks dat het de grootste bijzaak is zou het natuurlijk mooi zijn als we met zijn allen als postduivenliefhebbers een mooi jaar tegemoet gaan. Met een mooie kweek, met goed duivenweer, met mooie vluchten enzovoort enzovoort. We gaan het allemaal weer beleven en voor we er erg in hebben staat de eerste vlucht al weer voor de deur!

Bijlichten

Vandaag gestart met het bijlichten van de duiven. Betekent dat ze vanaf nu ongeveer 12 uren in het licht zitten. Voordat ik er weer vragen over krijg, het is iets dat niet beslist moet! Het zorgt veelal voor wat makkelijker koppelen en vooral ook wat vlotter leggen. Dus is absoluut geen must om betere jongen te kweken. Ik doe het omdat ik mij er goed bij voel als alles een beetje vlot koppelt en op eieren komt. Voor de rest absoluut geen garanties op betere jongen en betere resultaten!

Willem de Bruijn

Willem had weer zijn jaarlijkse verkoop van 77 jonge duiven via de zorgen van De Duif. En het is inmiddels uitgegroeid tot een waar spektakel. Duizelingwekkende opbrengsten zo langzamerhand en dat heeft die Willem toch maar weten te bewerkstelligen door jaar in jaar uit meer dan voortreffelijk te presteren. Daaraan toegevoegd dat er zo langzamerhand steeds meer melkers zijn die succes hebben met Willem zijn duiven.

Gebr. Homma

Vanmorgen met de buren Dolf & Henrie even een kijkje wezen nemen bij de Gebr. Homma in Steggerda. We hebben daar een prima contact mee en het zijn altijd een paar reuze gezellige uurtjes daar in Steggerda. Ze hebben een 15-tal jongen te koop staan op Duiven.net en dat was voor hun aanleiding om een soort kijkdag te organiseren. Ik heb alle duiven in de hand gehad en daar zaten er voor mij een drietal bij die mij bijzonder goed aantstonden. Overigens nu niet denken dat de rest het niet heeft, dat zeker niet! Prullen vind je ook bij  Ydo en Elco niet hoor maar je hebt natuurlijk altijd persoonlijke voorkeuren. Een aanrader en versterking voor menig hok in ieder geval!

Fijne jaarwisseling!

Terug