Laatste nieuws

De laatste pennen van dit jaar

  • 24-12-2023

Rui

Vanmorgen trof ik tijdens het krabben van de hokken nog twee pennen aan. Was daar wel blij mee, want als het goed is zijn alle oude pennen er nu uit. Hoe weet hij dat zo zeker zult u denken maar dat komt omdat ik alle duiven iedere week wel een keer door de handen krijg. Komt mede omdat ik druk aan het "oefenen" ben om de duiven beter te leren kennen. Als ik een duif in het hok zie zitten dan wil ik weten welke dat is. Dat is meestal niet zo'n probleem maar bij de jonge duiven zat ik daar nog wel eens mis mee. Maar goed zoals het nu lijkt weet ik wat er in de hokken zit gehuisvest. En zodoende wist ik ook dat ik nog twee duiven had die elk nog één pen moesten gooien.

Ik kan er eentje naast zitten maar dan moet ik mij sterk vergissen. Het is mij in ieder geval enorm meegevallen hoe snel toch nog die laatste pennen er uit zijn gegaan. Ze zullen, als er gekoppeld wordt op 11 januari, niet allemaal volledig zijn ingegroeid en dat is toch wel een beetje een nadeel. Die kleine stukjes pen zijn dan extra kwetsbaar bij eventuele vechtpartijtjes die kunnen ontstaan tijdens het koppelen.

Vliegselectie bekend

Tevens gisteren alle koppels op papier gezet en dat betekent ook dat ik weet met welke duiven ik het vliegseizoen zou willen starten. Van beide geslachten twee reserve duiven die eerst aan de zijlijn zullen staan. Kan natuurlijk heel goed dat er een doffer of duivin niet of moeilijk wil koppelen zodat ik alsnog een beroep ga doen op de reservebank. Ik aarzel daar trouwens nooit zo lang mee. Als het binnen een kwartier niet wil koppelen grijp ik meestal al direct in.

Bonnen

Zoals ik een paar dagen geleden al aangaf staat er op dit moment een bonnetje van mij op GPS-auctions onder de Olympiade veiling. Kreeg nog de vraag of er nog meer bonnen voorbij gaan komen. Het antwoord is ja, ten eerste ook bij GPS ten bate van mijn eigen vereniging P.V. de Griffioen ergens hafl januari en daarnaast is er nog een bon geschonken ten bate van de afdeling Friesland '96. Dus er zijn nog mogelijkheden!

Zacht

Zo zacht als ik weet niet hoe, ja zo voelen de duiven momenteel wel aan. Ik ben op dit moment uitermate content met mijn duiven. Ze voelen prima aan, glijden je door de handen en zien er tip top uit. Maar ik weet als geen ander dat het totaal geen garantie is voor succes tijdens de vluchten.

Mooie vragen

Ik krijg soms de "mooiste" vragen toegespeeld via de mail of app. Wat gaat 2024 jou brengen Henk is er ook zo eentje welke ik afgelopen woensdat binnen kreeg. Ja als ik dat wist dan stopte ik misschien wel gelijk met de duivensport en begon ik als waarzegger. Wat gaat 2024 brengen, laat mij voorop stellen dat ik het antwoord daarop voor nu schuldig moet blijven. Ik hoop wel dat het mij veel plezier in de duivensport gaat brengen en als er dan een handvol puike uitslagen tussenzit dan ben ik al een heel eind op stap als het gaat om blijheid en tevredenheid. Natuurlijk wil ik ook heel graag weer vitessekampioen worden van de club. Maar de kans dat het na drie keer op rij voor de vierde keer gaat lukken wordt wel steeds kleiner volgens mij.

Overigens verwacht ik ook niet direct de meest spetterende resultaten. Mijn "gouden" lichting van 2020 raakt zo langzamerhand uitgerangeerd en het is maar de vraag of er opvolgers klaar staan die dezelfde kwaliteit met zich mee brengen. Ach we gaan het zien, kan mij daar verder ook niet druk om maken natuurlijk. 

Terug