Laatste nieuws

Stofbende

  • 18-12-2023

Vervolg poetswerk

Deel twee van de schoonmaak vandaag maar opgepakt. Komt er op neer dat de zoldertjes van het vlieghok en het kweekhok schoongemaakt zijn. De plafonds zijn tegenwoordig uitneembaar en dat maakt het allemaal een stuk eenvoudiger.

De foto bij dit stukje tekst laat duidelijk zien dat het geen overbodige luxe is. Bizar toch telkens weer zoveel stof en verenbende en dat in één jaar tijd. Maar goed de stofzuiger en compressor hebben hun werk weer gedaan en afrondend nog met een sopje alles weer spik en span gemaakt.

Dat scheelt in ieder geval al weer werk voor begin volgend jaar als het koppelen op stapel staat. De koppeldatum is hier donderdag 11 januari  tegen de avond. Bijlichten start hier vanaf 1 januari oftewel elf dagen voor koppelen. Ik probeer het dan 12 uren per dag licht te maken op de hokken.

Selectie definitief maken

Het enige dat nog gebeuren moet is bepalen welke twee doffers en duivinnen er in eerste instantie af gaan vallen. Er is plaats voor 12 koppels en er zijn er op dit moment nog 14 doffers en evenzoveel duivinnen.

Is nog wel een puzzeltje eigenlijk, zal er nog eens wat resultaten van de oudere duiven op naslaan. Heel misschien prefereer ik toch nog een jaarling boven een twee of drie jarige duif. Komt tijd komt raad.

Gewicht

Ik kan nu toch merken dat er een paar duivinnen zwaarder geworden zijn. Toch maar ietsje minder gaan voeren de komende dagen. Zoiets ontstaat vaak gedurende een koudere periode wanneer de duiven meer behoefte aan eten hebben. Daar helemaal niet aan toegeven is geen goede zaak maar oppassen blijft het wel want ze "vetten" gemakkelijk aan in zulke situaties.

Fototgraaf

Deze week nog een drietal kweekduiven op de foto laten zetten door Henk Storm in Harkema. Ik had dit eerder willen doen maar de rui die gooide roet in het eten.

Terug