Laatste nieuws

Fijne feestdagen

  • 14-12-2023

2023

Het duurt al niet zo gek lang meer en wederom hebben we een jaar achter ons gelaten. Gelukkig maar en hopelijk kunnen we dat met elkaar nog heel vaak zeggen. De tijd vliegt schreef ik al wel vaker op deze site en zo ervaar ik het toch ook echt. Wat is nou een dag tegenwoordig of een week? Voor je er erg in hebt is er wederom een week voorbij.

Andere rekening

Nog net voor het nieuwe jaar een andere rekening kunnen openen voor de vereniging. Sinds jaar en dag gebankierd bij de Rabobank maar de kosten worden mij veel te hoog zo langzamerhand. Dus vanaf januari overstappen naar de Regiobank. Voelt als "Raboman" wel vreemd maar goed als penningmeester meen ik te moeten proberen om de jaarlijkse (vaste) kosten zo laag mogelijk te houden.

Op eigen hok

Het is bijzonder rustig op het hok. Duiven staan er wat mij betreft prima op. Zijn mooi glad en extreem zacht van verendek. Iedere dag nog wel een pennetje maar het loopt nu toch echt wel om de laatste. Degene die er niet door komen, en dat zullen er vast niet meer dan één of twee zijn, konden wel eens tot mijn afvallers gaan behoren. Ik heb namelijk van beide geslachten nu nog twee te veel lopen. Oftewel de keuze wordt in de week van het koppelen definitief gemaakt. Op voorhand heb ik echter geen idee wie ik naar de reservebank moet gaan verwijzen. Ze staan mij allemaal prima aan in ieder geval.

Wederom schoonmaak

Volgende week nog maar de beide hokken proper maken waar op gekweekt gaat worden. Oftewel het vlieghok voor de oude duiven en het kweekhok. Zal ik toch al snel een paar dagen zoet mee zijn denk ik. Gelukkig kan ik altijd wel enorm genieten van het eindresultaat en dat is ook waarom ik het toch ieder jaar maar braaf blijf doen.

Versterking

Kreeg afgelopen weekend nog een reactie via de mail van iemand die vroeg of ik ook nog op versterking uit ben voor op het kweekhok. Ik dacht eerst nog dat de beste man mij iets wilde verkopen of zo maar het was puur uit interesse zo vertelde hij. Nou heb hem snel uit de droom kunnen helpen. De "selectie" is al een paar maanden helemaal rond en er wordt absoluut niets meer bijgehaald. Komt bij dat er ruim voldoende "nieuwe" gezichten op het kweekhok zijn gekomen. Ook daar gaat de selectie door natuurlijk.

Terug