Laatste nieuws

Fuid festival 2023 uitermate geslaagd!

  • 10-12-2023

Fuid

Afgelopen zaterdagmiddag stond de jaarlijkse kampioenenhuldiging van de afdeling Friesland '96 weer op de agenda. Locatie multifunctioneel centrum de Wier te Ureterp.

Was het vorig jaar een zeer matig bezocht gebeuren, gisteren was daar weinig op aan te merken. En zoals gebruikelijk hadden de mannen van de Fuid commissie het weer prima voor elkaar. Ga er maar aan staan hè, even een feestje organiseren voor de kampioenen en dan ook nog eens een mooi programma neer zetten!

Onze spreekstalmeester was dit keer wederom Jannes Mulder uit Steenwijk, zeg maar gerust "The one and only". Hij kan het zo prachtig mooi doen ook al moet hij nog wel even oefenen op het feit dat de Comb. van der Stouwe-Douna inmiddels al weer drie jaar geleden uit elkaar is gegaan. Maar goed dat nemen we hem niet kwalijk, hij herstelde het zelf keurig.

Kampioenschappen

Met een 4e generaal kort onaangewezen, een 2e midfond hok onaangewezen en een 3e natour aangewezen mocht ook ik een paar keer het podium op en het spreekwoordelijke blik in ontvangst nemen. Ben tevreden met deze resultaten en al helemaal gelet op het feit dat de wind ons dit jaar nu niet bepaald vaak gunstig gezind was. Op zich helemaal niet erg hoor, het ene jaar hier en het andere jaar daar is iets wat van mij wel vastgelegd mag worden. Helaas werkt het niet zo.

P.V. de Griffioen

Was mijn vereniging vorig jaar nog de beste club van de afdeling, dit jaar moesten we genoegen nemen met plaats 9. Maar ik denk wel dat we op plaats één stonden als het gaat om het aantal leden dat gistermiddag acte de présence gaven. Maar liefst 16 van de 36 leden waren aanwezig om getuige te zijn hoe enkele van hun clubmaten op het podium werden gehuldigd. Ben daar enorm trots op en het geeft mij dan ook een geweldig gevoel. Dan wil ik zomers wel een stapje extra doen in het clubgebouw bij wijze van spreken. Prachtig en bedankt mannen en vrouw!!

Fuid nogmaals

Tot slot, kreeg vanmorgen twee appjes vanuit de andere kant van ons land, ze hadden op Facebook veel foto's voorbij zien komen van het Fuid festival en van beide mannen was de vraag identiek. Wat betekent dat eigenlijk? Fuid........wel het betekent helemaal niets maar het is geboren uit het woord Duif.....oftewel de omgekeerde versie van Duif wordt dus Fuid. Mooi bedacht toch!

Terug