Laatste nieuws

Sneeuw van Sinterklaas

  • 5-12-2023

Witte wereld

En daar waren we dan ook in Donkerbroek aan de beurt. Vanmorgen bij het opstaan toch nog een witte wereld om ons heen. Het is iets waar ik niet zo best tegen kan eigenlijk. Klinkt raar maar ik vind het absoluut niet prettig. Mij zul je dus ook niet op wintersport zien gaan, doodsbang dat ik gedeprimeerd terug keer daarvan..........Maar goed het hoort bij dit jaargetijde en gelukkig zijn er ook nog voldoende binnenklusjes te doen.

Broedschalen

Één van die binnenklusjes is het inpakken van de broedschalen voor de aankomende kweekperiode. Dus een kleed op de vloer en lekker bij de warme kachel precies 20 schalen in kranten gewikkeld. Daarna nog de nestmatjes er in en vervolgens met breed schilderstype de matjes vastgeplakt aan de buitenrand van de schaal. Doe dit nu voor het vierde jaar en het bevalt mij uitstekend moet ik zeggen. Geen kapotte eitjes doordat sommige koppels helemaal niets maken van het nestbouwen en dat is natuurlijk mooi meegenomen. Want de praktijk heeft geleerd dat kapotte eitjes meestal bij dat ene koppel in de schaal liggen waarvan je nu zo gehoopt had een paar jongen te kweken.

Ireen

Kreeg vanmorgen nog een filmpje van Evert Jan Eijerkamp waarin hij de nieuwe partner van Ireen voorstelde. Ik kon mij daar prima in vinden dus komende maandag wordt ze gekoppeld tegen "Herby" een doffer uit de Vetblauwe Jackpot x Uniek. Herby heeft al gezorgd voor goed presterend nageslacht en daar is het natuurlijk om te doen.

Koppelen

Het koppelen in het hoofd is inmiddels volledig rond. Ik heb het al zo vaak geoefend dat ik volgens mij de koppels niet eens meer op papier hoef te zetten. Maar zal het uiteraard voor de zekerheid binnenkort wel gaan doen. Ze moeten namelijk ook nog een bak toegewezen krijgen.

Het koppelen op zich gaat hier op donderdag 11 januari plaatsvinden. Is voor degene die eitjes hebben aangeschaft goed om te weten lijkt mij.

Terug