Laatste nieuws

En al weer bezig met de laatste maand van 2023!

  • 1-12-2023

December

Maand nummer 12 is al weer aangebroken. Niet alleen in het vliegseizoen gaat het snel maar ook tijdens het zogenaamde stille seizoen lijken de weken voorbij te vliegen.

Vanmorgen, op de eerste december dus, een prachtige zonsopkomst. Zijn wel mooie plaatjes, betekent overigens wel dat het meestal bijzonder fris is en dat was ook zeker waar! Niet veel aardigheid aan om dan in de hokken te zijn. Gelukkig een snelle poetsbeurt en voer en water en dan is het meestal ook wel weer klaar.

Hier de ramen de hele dag open overigens, 's avonds doe ik ze zeker dicht. Dit vooral uit veiligheidsoverweging.

Diefstal duiven

Afgelopen week werd sportvriend Jouke Elzinga en natuurlijk niet te vergeten zijn vader Tjeerd op brute wijze beroofd van zijn duiven. En dat zelfs op twee verschillende dagen. Het moet ook niet gekker worden zo langzamerhand. Uiteraard heb ik met Jouke gesproken en ondanks de verslagenheid proefde ik ook zeker de drive om weer door te gaan. Gelukkig maar! Sterkte Jouke en Tjeerd!

Koppelen

Zo langzemerhand de koppels al weer bij elkaar gezet, op papier wel te verstaan. Het echte koppelen begint hier op 11 januari. Aan winterkweek doe ik niet, kan de duiven simpelweg niet plaatsen en zie ook om mij heen dat de resultaten met winterjongen bepaald niet beter zijn dan met die van jongen die in februari geboren zijn. Kortom wat mij betreft verspilde energie. Laat ik ze liever nog een dikke maand met rust zodat ook de laatste pennen mooi uitgeruid zijn.

Vraag naar duiven

Krijg bijna wekelijks wel een mailtje of appje met de vraag of ik nog duiven te koop heb. Helaas, ik heb het al meerdere keren aangegeven, op dit moment zit ik exact op tal en zitten er zeker geen duiven meer voor de verkoop. Volgend jaar nieuwe ronde nieuwe kansen ook al zal ook dat zeer beperkt zijn want er zijn er al meerdere gereserveerd voor verkoop.

Bonnenverkoop P.V. de Griffioen Oosterwolde

Half januari start er nog een bonnenverkoop van mijn eigen vereniging op GPS-auctions. Het betreft een verkoop van een twaalftal bonnen uitsluitend geschonken door leden van De Griffioen zelf. Uiteraard ook een schenking van mijn persoontje, doe dat ook heel graag zelfs. Overigens zal het wel één van de zeer weinige bonnen zijn die geschonken worden dit jaar. Dus hou de startdatum in de gaten!

Schoonmaak

Wel zal ik in de tweede helft van deze maand proberen de overige hokken proper te maken. Zijn toch klusjes waar ik een paar dagen mee bezig ben. Ondanks dat ik altijd enorm blij ben met het eindresultaat kan ik er wel behoorlijk tegen op zien om het te doen. Zal wel iets met ouder worden te maken hebben........

Terug