Laatste nieuws

Bingo

  • 28-11-2023

Wat een prachtig mooie dag qua weer. Eindelijk weer eens droog en een groot gedeelte van de dag ook nog eens zon. Doet zoveel te mooier aan ook en het is dan ook geen straf om buiten een beetje om te prutsen. Had het plan al opgevat om de duiven maar weer eens de vrijheid te geven. Heb dat vorig jaar ook met enige regelmaat gedaan.

Dus zo gezegd zo gedaan. Vanmorgen om 11.00 uur de klep los gedaan en op een tweetal na gingen ze ook spontaan naar buiten. Één van de twee heb ik nog naar buiten gezet en de andere maar laten zitten. Deze had zijn twee laatste slagpennen gelijktijdig gegooid en dan blijft er maar een armetierig vleugeltje over.

Ze hebben een dikke twintig minuten gevlogen en gingen daarna op het dak van het huis zitten. Twee vlogen er nog om en ik was net voor het huis met de bladblazer in de weer toen zag ik een havik naar beneden suizen. En ja hoor hij kwam terug met een duif in zijn poten. Ik schreeuwen en roepen waardoor de havik de duif los liet en er vandoor ging. Ditzelfde deed mijn duif ook.

Lang verhaal kort, één van de twee die nog moesten komen zat rond 16.00 uur weer in de spoetnik en de andere ontbreekt nog op appèl. Zal nog lastig worden voor het slachtoffer. Kon hem ook niet vinden ergens op een dak of onder een heg bij de buren. Ach ja dat was dus bingo helaas. Heel misschien is hij hem gesmeert en komt hij morgen nog retour maar ik vrees het ergste.

Kortom ik had uit voorzorg een extra doffer aangehouden. Geen twee maar drie reserves, gaat wel snel zo maar nu wel op tal.

Moraal van het verhaal, toch voorlopig de duiven nog maar niet los. Als meneer of mevrouw de havik de smaak te pakken krijgt dan gebeuren er alleen maar ongelukken volgens mij.

Terug