Laatste nieuws

Geslaagde prijsuitreiking rayon Frisia op Urk

  • 25-11-2023

Gisteravond met zijn vieren richting Urk getogen om daar de jaarlijkse kampioenenhuldiging van rayon Frisia mee te mogen maken. Is ieder jaar wel weer een ritje van een uur rijden maar ook ieder jaar weer de moeite waard.

Het was goed acht uur toen spreekstalmeester Symen Timmermans de aanwezigen welkom kon heten. Een mooi gevulde zaal, hadden nog wel een kleine twintig bijgekund, maar toch niet ontevreden denk ik over de opkomst. 

Siinds enkele jaren niet meer het spreekwoordelijke blik maar uitsluitend de uitreiking van diploma's waarbij de gewonnen prijzen in geld worden overgemaakt op de bankrekening van de penningmeester van de vereniging zodat die voor verdere verdeling kan zorgen onder de leden aan wie de centjes toekomen. Op zich een prima constructie want velen zitten niet meer te wachten op al die bekers, wandborden en vazen.

Uiteraard zijn er weer drie rondjes bingo gespeeld om de vereniging Tot Weerziens Urk ook financieel een klein beetje tegemoet te komen. Want vergeet niet al het vele eten dat stond te wachten, met als grote basis natuurlijk de overheerlijke Urker vis, wordt sinds jaar en dag volledig prodeo beschikbaar gesteld! Geen kosten voor de leden, geen kosten voor de penningmeester van rayon Frisia. Waar vind je dat nog tegenwoordig! Een diepe buiging voor leden op Urk is hier op zijn plaats wat mij betreft.

Zelf mocht ik mij "grootverdiener" noemen als het gaat om de gewonnen kampioenschappen. Toch ook wel weer een mooie kroon op een prima seizoen 2023. De vijf liefhebbers met de meeste prijzen werden per rayon, dus Oost en West,  nog even apart genoemd en mochten een mooie bos bloemen in ontvangst nemen. Uit de foto bij dit stukje tekst, gemaakt door Sien Huizinga uit Bant waarvoor dank, blijkt wel dat niet alle winnaars hun prijzen hebben opgehaald. U ziet op de foto vijf liefhebbers staan daar waar het er tien hadden moeten zijn namelijk. Wat mij betreft was dit ook het enige smetje op een reuze gezellige avond die ook nog eens op een zeer acceptabele tijd kon worden afgesloten.

Symen Timmermans en Dirk Huizinga bedankt voor het vele werk om dit toch maar weer mogelijk te maken, hopelijk krijgen jullie snel versterking in het team om één en ander wat makkelijker te kunnen realiseren. Vele handen maken licht werk per slot van rekening.

Onderstaand mijn erelijstjes voor 2023:

6x de Aangewezen prijs in Frisia Oost

5x vluchtwinnaar in Frisia Oost (Etroeungt, Duiven, Rethel, Weert, Heusden-Zolder)

2e Vitesse onaangewezen 

2e Vitesse aangewezen

1e Midfond onaangewezen

1e Midfond aangewezen

1e Midfond duif NL21-1668205

2e Midfond duif NL20-1054794

3e Jonge duiven onaangewezen

1e Natour onaangewezen

1e Natour aangewezen

2e Natour duif NL20-1054794

5e Natour duif NL22-8048520

Terug