Laatste nieuws

Poetswerk

  • 23-11-2023

Verkoopjongen 

De verkoopjongen zijn afgelopen dinsdag richting Elshout gegaan.Totaal zeven stuks om precies te zijn, nummer acht is rechtstreeks naar België vertrokken samen met een oude kweekduivin welke ik een paar weken geleden nog aanbood hier op mijn site.

De eerste reacties van de kopers ook al binnen en die waren louter en alleen positief. Ben daar altijd blij mee, overigens ook geen twijfel mijnerzijds want mooier zullen ze niet snel worden. Of dat mooie ook gelijk betekent of het goeie zijn.........wist ik het maar! Vooropgesteld ik hoop het wel en aan de afstamming zal het ook zeker niet liggen.

Poetsen

Bovenstaande betekent ook dat ik een hokje leeg heb staan nu en dus gelijk de koe maar bij de horens gevat en de stofzuiger, luchtcompressor, hogedrukreiniger, poetsdoek en krabber ter hand genomen. Alle zitters verwijderen, de roosters van het duivinnengedeelte er uit en buiten in het mooie (winderige) weer schoongemaakt. Spik en span en weer nagenoeg als nieuw mag ik wel zeggen.

Daarna boven het plafond de zaak gereinigd en dan is het toch maar weer schrikbarend hoeveel stof er op zo'n klein duivenzoldertje ligt. Ik heb tussen iedere afdeling een topgeveltje dus het zijn in feite kleine compartimenten daar boven het plafond. Van de andere afdelingen kan het stof nauwelijks komen. Oftewel de viezigheid wordt veroorzaakt door 12 weduwduivinnen en later in het jaar 8 verkoopjongen. Meer zitten er nooit in namelijk.

Of het allemaal moet weet ik niet, wat ik wel weet is dat het gewoon weer fris en schoon is en vooral ook ruikt. Toch denk ik ook nog wel dat het de conditie van de duiven alleen maar ten goede komt. Frisse hokken waarbij ook nog eens de dakpannen behoorlijk gereinigd worden met de compressor en dus de ventilatie ook weer optimaal is zorgt gewoon voor een prima klimaat in mijn hok.

Feestavonden

De feestavonden staan ook weer op stapel. Rayon Frisia, de afdeling Friesland '96 en de Friese Fondclub moeten hun prijsuitreikingen nog hebben. Zal de komende weken zijn beslag wel krijgen.

Bonnenverkoop

Op de najaarsvergadering van mijn vereniging is besloten om een kleine bonnenverkoop te organiseren. Dit jaar uitsluitend met bonnen van leden van onze eigen club. Geen grote aantallen maar vast en zeker wel enkele bijzonder mooie aanbiedingen. Ze komen 15 januari online op GPS-auctions is de bedoeling.

Before schoonmaak

After schoonmaak

Terug