Laatste nieuws

Prachtig einde van veiling op GPS

  • 18-11-2023

Einde veiling

Vandaag eindigde mijn veiling van 8 zomerjongen op www.gps-auctions.com. En het werd een mooi succes, bijna 800 euro gemiddeld is wat mij betreft een supermooi en goed gemiddelde. Met veel dank aan het team van Lex de Jongh van GPS!

Mooie bijkomstigheid is dat de meeste duiven in Nederland en België zijn gebleven. Mooi vooral omdat de praktijk heeft uitgewezen dat je er dan nog eens weer wat van hoort. Als ze naar verre oorden gaan ligt dat meestal toch iets anders.

Komende dinsdag zullen ze richting Elshout gaan en kunnen ze afgehaald worden.

Najaarsvergadering afdeling Friesland '96

Gisteravond naar de najaarsvergadering van de afdelinig geweest in Heerenveen. Het werd wel een lange zit maar zeker geen vervelende zit. Bestuur heeft op een heldere wijze zaken toegelicht en iedereen daarbinnen de mond gegund. En zo hoort het ook natuurlijk.

Vliegprogramma zullen we afwachten wat de NPO ledenraad gaat beslissen. De plannen voor een nieuwe rayonindeling liggen een stuk gevoeliger en lastiger. Maar ook daar zijn stappen in gezet en uiteindelijk zal er een voorstel uit rollen dat in stemming gebracht gaat worden.

Een prachtige presentatie van onze penningmeester wat voor velen de ogen deed openen (hoop ik). Wat zijn er nog veel mogelijkheden om alles nog efficiënter en voordeliger te doen. Zullen we toch naar toemoeten, de sport is en wordt al duur genoeg per slot van rekening.

Baddag

Vanmorgen de duiven weer in bad gehad. Daar maken ze gretig gebruik van. Helaas wel een natte bende maar een paar uurtjes de vloerverwarming aan en de ramen wijd open zorgde ervoor dat het geheel weer snel gedroogd is.

Terug