Laatste nieuws

Dagje Eijerkamp

  • 29-10-2023

Brummen

Afgelopen vrijdag naar Brummen getogen om een bezoekje te brengen aan Hans & Evert Jan Eijerkamp in Brummen. Tevens mooie gelegenheid om Hans nog te feliciteren met zijn 89e verjaardag maar natuurlijk ook daar om mijn nieuwe aanwinst in ontvangst te nemen.

Schimmel

Nog zoekende naar een doffer voor op het kweekhok hebben ze in Brummen een schimmel doffer voor mij gevonden welke ingeteeld is naar hun wonderkoppel Viton x dochter Goed Grijs, beiden rechtstreeks Gebr. Leideman en inmiddels al vader en moeder van een mooie reeks eerste prijswinnaars. Wat te denken van Speedy Grizzle, Gucci Grizzle, Jitters en zo zijn er nog een aantal te noemen. Stuk voor stuk kopvliegers en grossiers in titels. Dit natuurlijk voornamelijk op de vluchten van het korte werk. En dat laatste is nu precies waarom ik er zo gecharmeerd van ben. Snelheids duiven moet ik hebben, niets anders dan dat!

Zie hier de mooie stamboom van de NL23-9100319. Stambomen vliegen niet, de "Grizzle 319" zal ook nooit hier om de deur vliegen laat staan in de duiventrailer komen. Hopelijk brengen de jongen die ik er uit hoop te kweken mij victorie.

Ajax

Ajax staat zowaar op de laatste plaats en dat na 8 wedstrijden. Een schandelijke vertoning is het geworden en dat is voor even niet zo erg maar als ik dan kijk wat er allemaal is ingekocht dan is dat iets om al helemaal niet vrolijk van te worden. Voor mij begon het overigens gelijk al met de aanstelling van de trainer. Hoeveel stappen wil je terug doen heb ik toen gedacht. Als je meent een topploeg te zijn dan moet daar toch ook een toptrainer aangesteld worden? Of dachten ze het nu werkelijk te kunnen doen met een trainer die een jaartje zeer succesvol was met Sparta? Maar goed ook een toptrainer gaat niet slagen met dit materiaal. Soms begrijp ik het niet zo goed hoor.

Terug