Laatste nieuws

Verbouwereerd

  • 23-10-2023

Convoyeurs

Als er rumoer is dan ben ik ook altijd aan de beurt. En niet in de zin van dat ik onderdeel van het rumoer ben maar wel dat ik nogal wat reacties krijg van liefhebbers over hetgeen op dat moment speelt. Zal allemaal wel komen dat ik een website heb en in dit geval ook dat ik met regelmaat aangeef nogal tevreden te zijn met onze afdeling.

Wat nu dan, wel het vervoer, convoyage enzovoort is geëvalueerd en één van de uitkomsten is dat twee van onze "vaste" convoyeurs niet meer welkom zijn als convoyeur. Dit heeft er kennelijk bij een categorie mensen nogal in gehakt. Kan het ook wel begrijpen in die zin dat het nu niet bepaald onze slechtste begeleiders waren van onze duiven en dat al meerdere jaren, althans dat is hoe ik de beide mannen altijd heb ingeschat en beoordeeld.

Achteraf denk ik nu, wat jammer dat er iets over gepubliceerd is op de website van de afdeling. Op zich transparant en correct maar het roept altijd zoveel vragen op. Vragen die niet direct beantwoord worden en dat is dan weer vaak reden tot speculeren en onjuiste reacties denk ik.

Uitleg ter vergadering wordt aangegeven en daar moeten we dus op wachten. Ik ga hier nu niet aangeven wat ik er van vind. Behalve dan dat ik het wel uitermate spijtig vind dat het zo moet lopen. Maar de achtergrond ken ik niet of nauwelijks en dan meestal ook nog maar van één kant. Kortom we moeten maar rustig afwachten wat er besproken wordt in de najaarsvergadering. 

Dus beste mailers en appers, dit is mijn reactie voor nu en hier moet u het mee doen!

Vliegprogramma 2014

Nog weer zo'n punt. Het vliegprogramma voor 2024. Evaluatie heeft plaatsgevonden, er is een concept gemaakt door de evaluatiecommissie volgens mij en dat zag er op onderdelen al weer stukken beter uit dan hetgeen we gewend waren. Maar wat schetst mijn verbazing, afgelopen week in Op de Hoogte staat het concept voor 2024 en dat komt nagenoeg overeen met wat we de afgelopen jaren gewend zijn geweest.

Ook hierbij wordt aangegeven in de eerst volgende uitgave van Op de Hoogte nader uitleg hoe tot dit concept gekomen is. Ook hier geldt los van wat je er van vinden kan, jammer dat het zo loopt. Veel vragen, veel reacties, soms zelfs boze reacties, maar zeker verontwaardigde reacties zijn wat ik mee gekregen heb. Ook nu weer in mijn eigen mailbox maar zeker ook op de social media.

Maar ook hiervoor geldt, even geduld en de argumenten eerst aanhoren.

Op eigen hok

Met de duifjes gaat het lekker momenteel. De rui nog in volle gang maar ze zien er verder prima uit (behalve dan het verendek). De mest is goed en het badwater wordt al weer voorzien van een mooie witte laag poeder kortom geen reden tot klagen.

Inmiddels ook uitslag van de tweede mest"kweek" die ik heb laten onderzoeken op salmonella en ook nu was alles negatief. Deze keer geen bloed laten onderzoeken overigens. Had dit een aantal weken geleden wel gedaan en ook toen alles negatief en dus geen gedoe met salmonella en andere gekkigheden.

Verkoopjongen op de foto

Komende donderdag richting Harkema om een bezoekje te brengen aan duivenfotograaf Henk Storm. Hij zal de acht zomerjongen welke in november op GPS te koop worden aangeboden op de foto zetten.

De verkoopbeschrijving heb ik inmiddels op een haar na gereed. Dus begin november kan het hele handeltje zo richting GPS in Elshout.

Overigens tot het einde van de verkoop zitten de jongen bij mij hier in de hokken te Donkerbroek.

Nieuwe kweekdoffer

Komende vrijdag haal ik nog een schimmel doffer op uit Brummen. Heb hem twee weken geleden aangekocht en als hij mij aantstaat in de hand dan gaat hij richting Donkerbroek. Ben er op voorhand wel erg blij mee. Het betreft een jonge doffer enigzins ingeteeld naar het topkoppel bij de familie Eijerkamp Viton x dochter Goed Grijs. Hopelijk mag ik er toppertjes uit gaan kweken!

Terug