Laatste nieuws

Oktober ook al weer halverwege

  • 15-10-2023

Paratyfus kuur

Hier gelukkig de para kuur weer achter de rug. Ik vind het altijd vervelende dagen als ik eerlijk ben. Het iedere dag afpassen van de waterbakken is iets wat mij eigenlijk altijd tegenstaat. Anderzijds moet ik wel zeggen dat ik niet zit te wachten op een uitbraak van salmonella want dan is lijden in last natuurlijk. Kortom toch maar braaf ieder jaar doen en vooral niet overal duiven weghalen met alle risico's van dien.

Baddag

Gisteren de duiven in bad gehad. Dat doen ze toch maar wat graag tijdens de rui periode. Het is altijd even een geklieder in de hokken maar bijkomstig voordeel is toch wel dat de vloer er altijd weer spik en span bij ligt en dat is iets waar ik dan ook wel weer van hou. Overigens vliegen de veren er nog volop uit. 

Dagelijks ook pennen waarbij er toch nog wel erg veel jongen zijn die nog vol aan de bak moeten om hun pennen te verwisselen. We gaan zien of het allemaal gaat lukken.

Verkoopbeschrijving GPS

Inmiddels de verkoopbeschrijving van GPS gereed. Zullen er maximaal 8 stuks gaan worden en misschien laat ik nog wel eentje afvallen ook. Maar even kijken hoe ze over een paar weken er voor staan. Volgende week moeten ze al op de foto dus de tijd vliegt al weer voorbij!

Forum

Op 2 december schuif ik nog aan bij een forum in Roden. Aanvang ergens tussen 14.00 uur en 15.00 uur als ik het goed heb. Meestal wimpel ik dit soort verzoeken af maar ach het kan ook geen kwaad om ideeën met elkaar uit te wisselen en een gezellige middag zal het vast wel worden.

Volière

Heb eigenlijk nog plannen om een volière te laten bouwen. Twijfel nog wel maar het gemak er van zie ik wel zitten eigenlijk. Niet om de vliegduiven in te doen, dat zeker niet, ben daar absoluut geen voorstander van. Als vliegduiven in een volière moeten dan deugd er iets niet aan het hok is mijn gedachte altijd. Maar wel voor het makkelijk kunnen omkoppelen van een paar kwekers en het huisvesten van die stuk of tien jongen die naar GPS moeten. 

Maar goed maar even zien of mijn plannen ten uitvoer worden gebracht de komende winter.

Terug