Laatste nieuws

Prachtige afsluiting met bbq van mijn eigen P.V. de Griffioen

  • 22-9-2023

BBQ

Gisteravond de jaarlijkse afsluiting van het duivenseizoen 2023 in het clubgebouw van P.V. de Griffioen te Oosterwolde. En wat was het geslaagd! Een uitstekende opkomst, eigenlijk niemand die heeft verzaakt. Een fijne BBQ van onze buurman slager naast het clubgebouw de firma Aldershof. Een prima sfeer, goh wat hebben we weer gelachen ook! En daarnaast de kampioenen nog even in het zonnetje dus kortom perfecto!

En ook nog eens verwend door de club want ik mocht uit handen van de voorzitter een heerlijk doosje met diverse soorten chocola in ontvangst nemen. Dit als dank voor de werkzaamheden die verricht zijn het afgelopen seizoen. Had niet gehoeven natuurlijk maar wordt uiteraard zeer gewaardeerd!

Selectie

Vanmorgen de laatste oude duiven verwijderd en afgeleverd. Selectie is nu volledig rond en in de loop van de middag zal ik ze scheiden en gaan de broedbakken dicht. Lekker rust en ruien geblazen. En over een dikke week de paratyphus kuur er op.

Aflevering late jongen

De late jongen zijn grotendeels ook al vertrokken. Morgen nog een 7-tal en over ruim een week eveneens nog een 7-tal en dan zit alles op zijn plaats.

DNA analyse

Eergisteren nog een tweetal veermonsters opgestuurd naar Gendika in Veendam om de geslachten van de twee jonge duiven uit de samenkweek met Eijerkamp tussen New Euro x Ireen te laten bepalen. Ben er namelijk niet helemaal zeker van of er een doffertje bij zit. Zo niet dan ga ik nog een keer winkelen in Brummen voor een mooie doffer.

Bonnen

Doe alstublieft geen moeite meer. Er worden geen bonnen meer geschonken of het moet al zo zijn dat mijn eigen cluppie nog een kleine verkoop houd en dat zou maar zo kunnen ook.

Jongen te koop

Heb je nog late jongen, oude duiven of de laatste eitjes te koop wordt mij tot nog toe wekelijks gevraagd. Het antwoord is nee, alles is voorzien op precies 8 zomerjongen na welke in de tweede helft van november geveild gaan worden op GPS-auctions. 

Terug