Laatste nieuws

Kiril x Miss Pipa

  • 21-9-2023

Miss Pipa

Als je het geluk hebt een echte topper onder de pannen te hebben welke haar sporen dusdanig verdient heeft dat ze richting kweekhok mag dan moet daar natuurlijk wel een uitzonderlijk goede doffer tegen om enige hoop en vertrouwen te hebben in goede nazaten.

Garantie tot aan de deur denk ik dan altijd maar de basis is gelegd en moet goed zijn. Een topvlieger tegen een papieren tijger qua afstamming zeggen we ook wel eens. Ik ben er wel een liefhebber van overigens.

Met bovenstaande in het achterhoofd gisteren naar Brummen getogen. Allereerst Miss Pipa laten zien, tja lyrisch waren de mannen, kan ook niet anders volgens mij. Super duif in de hand en wat dacht u van onderstaande prestaties:

++ 1e Duiven 117 km. tegen 12.877 duiven in de afdeling Friesland '96

++ 1e Weert 201 km. tegen 11.619 duiven in de afdeling Friesland '96

++ 2e Dizy le Gros (na haar nestgenote) 409 km. tegen 5.591 duiven in de afdeling Friesland '96

++ 3e Chalons en Champagne 471 km. tegen 5.723 duiven in de afdeling Friesland '96

++ 5e Arlon 373 km. tegen 10.564 duiven in de afdeling Friesland '96

++ 12e Venlo 181 km. tegen 8.827 duiven in de afdeling Friesland '96

++ 16e Weert 201 km. tegen 6.291 duiven in de afdeling Friesland '96

Al met al ook nog eens 8 zuivere eersten in de vereniging, lust u nog peultjes zal buurman Dolf wel zeggen!

Kortom voor mij een witte raaf met ook nog eens een dijk van een afstamming. De vader is Smokey Jackpot welke weer gekweekt is uit de Vetblauwe Jackpot x Gucci van Hans & Evert Jan Eijerkamp. Gucci is nog weer een dochter van de werdeldberoemde Euro van Leo Heremans destijds gekoppeld tegen Olympic Vivian van Eijerkamp. En dan komen we natuurlijk volop de Jackpot tegen. Ook al zo'n rechtstreekse van Heremans destijds samen met de Euro gekocht door de mannen uit Brummen.

De moeder is een absolute topkweekster uit dochter Olympic Marjolein van voormalig clubgenoot Meindert de Jong uit Heerenveen. Zie hieronder de stamboom:

Haar nieuwe partner

De doffer welke ik gisteren na goed overleg met Evert Jan Eijerkamp kon meenemen is een werkelijk hele fijne in de hand ook. Geweldig gewoon, zo wil ik ze absoluut zien zullen we maar zeggen. Uit Magic Euro x Grizzle Jet en dat is een bijzonder fijne koppeling. De oude Euro gekoppeld aan Perla Rossi zijn de ouders van van Magic Euro. Grizzle Jet is een rechtstreekse van de Gebr. A. & B. Leideman en komt uit Oom Goed Grijs x Jet. Kortom fijne genen!

Kopen kon ik deze doffer niet, maar mag hem twee jaar lang lenen. Waar vind je zulke gebaren. Mijn dank gaat wederom naar de Eijerkampen.

Terug