Laatste nieuws

Toch wel wat kriebels vandaag

  • 16-9-2023

Kriebels

Ach ja normaal gesproken is het altijd prima als de laatste vlucht achter de rug is maar als je dan zo'n dag als vandaag hebt dan denk ik toch verdorie er had er nog wel eentje achteraan gekunt wat mij betreft. Maar goed, had het vandaag de hele dag geregend en gestormd, dan had ik natuurlijk gezegd blij dat het er op zit!

Arnold Paalman

Heb vandaag via de meldsite van compuclub natuurlijk de verrichtingen op de voet gevolgd van sportvriend Arnold Paalman uit Laren. Arnold, al vele jaren werkzaam in Brummen bij de familie Eijerkamp, vliegt op zijn thuisadres onder de naam Eijerkamp-Paalman en mag gerust de topper van dit jaar genoemd worden. Wat een geweldige uitslagen heeft hij dit jaar neergezet. Gewoon niet normaal eigenlijk en dat het hele jaar door!

Ook vandaag was het weer bingo. Op de afsluitende vlucht vanaf Dizy le Gros waren de eerste dertien (!!) plaatsen in de afdeling tegen ruim 9.000 duiven voor Arnold. Chapeau jonge, een geweldig seizoen met een buitenaardse afsluiting.

Teletekst

De foto bij dit riedeltje tekst is er nog eentje van de laatste jonge duivenvlucht van vorige week. Mocht nog een mooie 6e plaats noteren in de afdeilng en daar ben ik natuurlijk reuze blij mee. De duif die dat voor mij realiseerde is een rechtstreekse van de Eijerkamphokken. Het betreft een koppeling van een duif van Willem de Bruyn keer een Eijerkamp. Zie de stamboom van de NL23-993 Een stamboom die er niet om liegt overigens.

BBQ

Komende week de afsluitende bbq van de vereniging tevens hulidiging van de kampioenen. Kunnen we de eerste weer afstrepen! Er zullen nog wel enkele volgen dit jaar.

Late jongen

Komende week kunnen de late jongen er vanaf. Wordt nog een druk weekje met het afleveren van duiven en eitjes. Blij dat het allemaal rond is en de afspraken zijn gemaakt met de nieuwe eigenaren. Dan nog een drietal afleveren voor de handel en een stuk of tien die helaas niet goed genoeg bevonden zijn zullen eveneens vertrekken. Daarna scheiden en rust op de hokken. De rui begint overigens al te starten want er vallen al steeds meer dekveertjes.

Ritje naar Brummen

Komende woensdag nog naar Brummen. Even bijpraten en de twee jongen uit de samenkweek van New Euro x Ireen ophalen. Daar ben ik bijzonder content mee. De New Euro van Eijerkamp is zo langzamerhand wel een echte topkweker aan het worden getuige de uitslagen met nazaten van de New Euro.

Tevens zal "Magnifiek" terug gaan naar Eijerkamp. Ik had hem nog een jaar te leen en inmiddels zijn er toch wel een aantal bijzonder fijne duiven uit gehaald die het vooral in de tweede generatie geweldig laten zien. Zie onder referenties nog de prestaties van de Super Douna van Comb. Van de Nieuwendijk uit Emmen.

Terug