Laatste nieuws

Gokken pakt soms goed uit

  • 13-9-2023

Vandaag werd de oudpapier container bij ons geleegd. Heb dan altijd de gewoonte om alle papier uit de prullebakken nog te legen zodat alles mee gaat en opgehaald wordt.

Zo viste ik boven in de papierbak onder mijn buro het stukje papier dat ik als foto bij dit stukje tekst heb geplaatst.

De trouwe lezers van mijn website hebben het reeds vorige week kunnen lezen in mijn nieuwsblog over het aanwijzen van de jonge duiven voor de laatste vlucht van dit jaar. Ik kwam daar met fatsoen niet uit.

Dacht nog ik pak gewoon de drie eerste duiven uit de mand in het inkorflokaal en geef die aan de inkorver af en dat worden dan automatisch mijn drie eerst getekende van de lijst. Maar mij zelf een beetje kennende begin ik dan in het inkorflokaal toch ook nog weer te zoeken in de mand welke ik als eerste drie zal afgeven.

Dus heb ik mijn lijst met in te korven duiven gepakt, een dikke zwarte stift, ogen dicht en "prikken" maar en zo ben ik dus op mijn drie aangewezen duiven gekomen. Had totaal vijf pogingen nodig om drie "raak" te prikken. Is ook wel mooi te zien op de foto.

Het waren de NL23-993, NL23-221 en de NL23-225 die lijst uiteindelijk gingen aanvoeren.

Ja en inmiddels is het resultaat bekend. Mijn eerste duif van afgelopen zaterdag was de NL23-993 de eerstgetekende dus en speelde een 6e NPO Grandprix vanaf Arlon in de afdeling tegen 5.912 duiven. Mijn derde getekende eindigde ook nog eens op een keurige 74e plaats in de afdeling, het betrof de NL23-225.

Kortom soms kunnen blinde gokken ook gewoon goed uitpakken. Het zal mij nog lang bij blijven denk ik.

Terug