Vanmorgen rond de klok van 6.45 uur was het toch wel behoorlijk mistig en eigenlijk ook nog schemerig. Een half uurtje later begint het zonnetje er al voorzichtig doorheen te komen. De foto bij dit stukje tekst, gemaakt vanaf het (droge) garagedak, laat een mooie zonsopkomst zien door de laaghangende mist heen.
En mist is nu eigenlijk iets wat we als duivenliefhebber niet graag zien. Het betekent meestal lang wachten op een lossing en dat zou bijzonder jammer zijn. Moet de eerste lossingsverantwoordelijke nog tegenkomen die met grondmist durft te lossen namelijk en dat zullen ze inmiddels van hogerhand ook wel niet meer mogen. Zelf kijk ik niet zo vaak naar grondmist, als het bovenin maar helder is dan geen centje pijn.
Maar goed, vooralsnog moeten we wachten en dat betekent dat ieder uur wachten de duiven het een stukje lastiger zullen krijgen vanwege de (hoog) oplopende themperatuur.
Gelukkig gaan de jonge duiven er om 9.00 uur uit. Moet ook echt niet veel later want dan wordt het voor een groot deel van de junioren toch echt te lastig vrees ik. Helaas is er geen water meer te vinden op de platte daken en dat maakt het voor veel dieren een stukje moeilijker.
Wat doet de wind en wat doet de snelheid. Lastig in te schatten. De wind lijkt behoorlijk te draaien naar het westen, zeker het laatste stuk van de thuisreis. Snelheden zullen niet extreem hoog zijn daardoor lijkt mij. Klokken ergens tussen 13.30 uur en 14.00 uur moet lukken met een beetje geluk.
Een (TE) late lossing in Heusden-Zolder om 10.40 uur. Jammer dat ze het niet eerder hebben aangedurfd maar het zal zeker niet gekund hebben want anders hadden ze het wel gedaan. Zo simpel is het natuurlijk ook wel.
Aankomsten kunnen wel eens mooi door elkaar heen gaan vandaag, jonge duiven, natour duiven. Wel jammer ook al geeft het ook wel weer een stukje extra spanning.
Heusden-Zolder klokken ergens tussen 13.30 uur en 14.00 uur denk ik.
Beste mensen, voor de laatste keer dit jaar, geniet van de aankomsten ze kunnen wel eens heel bijzonder zijn vanuit de strak blauwe lucht die we momenteel hebben.
En dan wordt het toch zo'n vlucht waarbij de natour vlucht en de jonge duiven vlucht praktisch gelijktijdig (kunnen) vallen. Dat is erg jammer, feitelijk een vlucht minder om van te genieten denk ik dan.
Het is 13.49 uur als twee duiven vleugel aan vleugel op de antenne vallen. De eerste wordt gelijk geklokt de ander blijft een seconde of 10 op de punt van de valplank zitten alvorens door te lopen naar binnen. Als eerst geklokte de NL22-486 een doffer en als tweede geklokte een duiven de NL21-062.
Vervolgens loopt het mooi door zonder dat het extreem hard gaat. Om 13.53 uur valt er de eerste getekende (! gokken heeft gewerkt!!) NL23-993 kleinzoon Secretariat van Willem de Bruijn via Eijerkamp op de plank. Dat is een mooie tijdduif in de afdeling ook. De tweed laat tien minuten op zich wachten maar dat is de NL23-931 samenkweek produkt van Ireen x Bor.
Hier is het vervolg een stuk taaier. Als ik eerlijk ben een vlucht die niet heeft gekunt maar goed we hebben met volle verstand ingekorfd dus daar dan ook maar niet verder over klagen.
Resumerend, zeer tevreden over het eindresultaat. Ik vlieg immers uitsluitend voor de kampioenschappen en als je dan voor het derde jaar op rij jonge duivenkampioen en natourkampioen van de vereniging wordt dan mag je nooit klagen. Ik ben er mega blij mee in ieder geval.
Betekent tevens dat, evenals vorig jaar, alle door mij te behalen onaangewezen kampioenschappen binnen geroeid zijn. Aan de dagfond wordt niet meegedaan, dus het dagfond deel en het generaal kampioenschap is voor mij buiten bereik maar komt een huis verderop terecht bij Dolf & Henrie. Gefeliciteerd mannen, ik ben ook daar gewoon trots op!!!
De uitslagen:
Arlon jonge duiven in de vereniging tegen 247 duiven:
2,9,11,14,18,29,65 met totaal 7 van de 20 in de uitslag.
Heusden-Zolder natour in de vereniging tegen 259 duiven:
8,9,10,18,24,26,27,29 enzovoort met totaal 15 van de 18 op de uitslag.
Resumerend, erg tevreden over de natour uitslag waarbij een echte kopduif mist als enige kanttekening. De jonge duiven zat voor mijn gevoel absoluut niet meer in dus daar ben ik zeker blij mee. Het aantal duiven op de uitslag bij de jongen is in verenigingsverband te gering. In groter verband is het 50 procent of meer.
Voeg daar nog bij dat vanaf Heusden-Zolder in enkele spelverbanden de grootmeesterstitel wederom is behaald dan hoor je mij niet klagen.
Rest nog één ding te vermelden en dat is een groot compliment aan de verzorgers van de jonge duiven in Arlon. Zelden de jongen zo fit thuis zien komen en ook na de vlucht fris in het hok zien zitten. En dat na 373 kilometer in toch wel bijna extreme hitte te hebben gevlogen. We hebben jonge duiven vluchten gehad dat ze absoluut geen druppel water hebben gedronken en nu was dat zeker andersom. Sterker nog ik heb enkele gezien die niet eens naar de drinkbak toegingen als eerste. Chapeau!