Laatste nieuws

De laatste ronde

  • 8-9-2023

Vanavond 18 oude duiven ingekorfd voor de laatste natourvlucht van dit seizoen. Tien duivinnen en acht doffers moeten het morgen maar met elkaar uitvechten om zo snel als mogelijk weer terug te keren. 

Plaats van lossen zal het Belgische Heusden-Zolder worden, afstand 229 kilometer in rechte lijn. De neststand betreft allemaal dikke jongen en één koppel zit al weer te broeden. De rest heeft nog niet bijgelegd en ik verwacht ook niet dat het dit weekend gaat gebeuren.

Overigens stonden ze er prima op, maar wat wil je met dit tropische weer. Als ze nu niet mooi aanvoelen zullen ze volgens mij nooit mooi aanvoelen. 

De drie aangewezen duiven zijn de NL20-765 "Mystiek" , de NL20-739 "Miss Pipa",  en de NL22-520. Drie duivinnen welke er alle drie ook bijzonder puik opstonden mag ik wel zeggen.

In de vereniging door 14 leden totaal 259 duiven ingekorfd. Jammer van de zeer warme omstandigheden want dit heeft mede veroorzaakt dat het aantal ingekorfde duiven behoorlijk is gedaald.

Hopelijk morgen vlug terug, ook zal een hele mooie vroege lossing er niet in zitten vanwege mist en damp weer in de ochten.

Terug