Laatste nieuws

Onderweg naar Arlon en Champagne

  • 7-9-2023

Beetje flauwe kop bij dit stukje tekst natuurlijk. Op het programma stond Chalons en Champagne en door het halve in werking treden van het hitteprotocol is het nu dus Arlon geworden. Afstand voor mijn duiven 373 kilometer. Heb de afgelopen dag meerdere vragen en reacties gekregen hierover wat ik er dan wel niet van vond.

Ik heb maar besloten om mij op de vlakte te houden maar wat mij betreft klopt het van geen meter allemaal. Ik weet niet beter dat protocollen, statuten, reglementen enzovoort in het leven geroepen ter beschrerming van bestuurders, leden en duiven. Maar de wijze waarop het nu is toegepast voorziet daar helemaal niet in.

De één is blij de ander baalt. Ik hoor zeker tot de categorie balen maar dat neemt niet weg hoe het ook uit valt ik zal altijd inkorven. Immers ik doe mee aan een competitiesport en dan moet je inkorven om mee te kunnen blijven doen in die competitie. Het lulverhaal dat iedere liefhebber zelf moet beslissen of hij of zij gaat inkorven kan regelrecht de prullenbak in. De praktijk heeft immers al lang uitgewezen dat het zo niet werkt, en ik begrijp dat ook heel goed.

De duiven leren nu echt heb ik ook al in een app toegestuurd gekregen. Ja zou heel goed kunnen maar het zou ook heel goed kunnen dat er zaterdag jonge duiven voorop komen die eigenlijk al op het lijstje staan om afgevoerd te worden vanwege nog niks gepresteerd. De factor geluk zie ik bij deze omstandigheden ook zeer zeker waarbij ik dolgraag die gelukkige wil zijn hoor laat dat duidelijk zijn maar om er op voorhand waarde aan te verbinden? Hmmmm ik hoop oprecht dat het een vlucht wordt waar we echt waarde aan kunnen hechten. Dat zou betekenen dat het een goede loop wordt, pittig is helemaal niet erg, maar moet wel eerlijk verlopen vind ik altijd. Wat ik ook hoop is dat die paar goeie van de buurman zich voorin classeren want dat zijn nu juist geen minkukels, wie weet zit er een duifkampioen bij in de gehele afdeling voor hun en daar kan ik wel blij van worden!

Maar goed zoals al gezegd ik korf zeker in, storm, regen, hitte, mist, sneeuw maakt niet uit de duiven gaan mee. Voor mij dan ook 20 stuks op reis gestuurd. Heb er nog een 8-tal thuis zitten om diverse redenen. Enkele die het volgens mij helemaal niet kunnen, enkele die nagekomen zijn van een vlucht en enkele die ik zeer zeker nu niet kwijt wil en dus klaar zijn en ook zeer zeker mogen blijven.

Overigens nog steeds sinds 16 april van dit jaar nog maar 3 jonge duiven verspeeld. Blijft ook een bijzonder iets eigenlijk, overigens verwacht ik voor dit weekend wel wat meer verliezen. Dit is vooral gebasseerd op gevoel natuurlijk maar ook op basis van verwachte omstandigheden. Vergeet niet dat ze er niet voor 8.00 uur uit mogen volgens de risico lossingstabel althans. En als het dan ook nog eens mistig/dampig weer wordt daar in de Ardennen dan kon het ook nog maar zo 9 uur worden. Kijk en dan zouden ze moeten thuiskomen op het heetst van de dag. Ben wel heel erg benieuwd hoe de jonge duiven daar mee omgaan.

De drie aangewezen duiven zijn de NL23-993, de NL23-221 en de NL23-225 en hier zit een verhaaltje aan vast. Ik kon ze niet echt aanwijzen op voorhand. Oftewel ik heb een pen gepakt, en mijn lijst met daarop alle ringnummers van de nog aanwezige jonge duiven en heb er met gesloten ogen drie stuks geprikt. Lang leven de gok!  Had daar overigens vijf pogingen voor nodig want twee punten stonden in het luchtledige waar geen ringnummer stond genoteerd. Ben benieuwd of er één van de drie aangewezen punten binnen gaat brengen. Ben op voorhand niet eens super ontevreden over de keuzes trouwens, de winnaar van afgelopen week staat zelfs derde getekende.

In de club door 9 leden totaal 247 duiven ingekorfd.

Morgen Heusden-Zolder en dan is het weer klaar voor dit jaar.

Terug