Laatste nieuws

Dopingcontrole

  • 5-9-2023

En ja hoor, voor de tweede keer in twee jaar tijd dopingcontrole. En dat nog wel op de dinsdag avond! Ik was er allerminst blij mee dat kan ik u wel vertellen. En waarom dan zult u denken wel ik zit midden in de voorbereiding op de laatste twee vluchten. Dan wil ik geen gedoe in en om mijn hokken zo simpel is dat.

Dus denk nu niet dat ik er niet blij mee ben omdat ik iets te verbergen heb, dat is het niet natuurlijk maar het is de timing waar ik van gruwel. 

Als ik hier een keer vier duiven op teletekst draai kom dan gelijk na de vlucht of op de zondagmorgen, maar niet een paar weken later op de dinsdagavond.

Maar goed weigeren kan/mag niet dus daar ook geen stampei van gemaakt natuurlijk en de heren keurig ontvangen. Daar komt bij dat de controleurs ook gestuurd worden en geen invloed hebben op het tijdstip van controleren.

De procedure netjes doorlopen en de poepjes zitten in het potje en zullen aangeboden worden aan het laboratorium. Kan nog wel enkele weken duren voor de uitslag bekend is.

Alles overdenkend vind ik het eigenlijk weggegooid geld waarbij ik wel het "nut" en de "waarde" inzie van het gebeuren richting de overheid. Maar wat meer doseren en wat minder controleren scheelt toch al snel enkele tienduizenden euro's schat ik en daar mogen we ook best bij stil staan lijkt mij. Een aanpassing van het geheel lijkt mij niet onwenselijk.

Terug