Laatste nieuws

Geduld! Toch nog een lossing om 12.40 uur, moeizaam allemaal

  • 2-9-2023

We moeten wachten op betere omstandigheden om te kunnen lossen, daar komt het kort gezegd op neer. Mist en nevel zijn de plaaggeesten voor ons op dit moment. Niet hier in Donkerbroek overigens, vanmorgen vroeg het garagedak reeds droog gemaakt en daarbij had ik al prachtig mooi weer.

Hopelijk kunnen ze rond de klok van 10 of 11 uur gelost worden.

Het werd aanmerkelijk later dan gehoopt. Maar om 12.40 uur heeft de lossing in Heusden-Zolder plaatsgevonden. Volgens mij is de wind variabel maar nauwelijks waarneembaar. Themperatuur is wel aangenaam en hier in Donkerbroek is het stralend weer.

Snelheden zullen wel ergens tussen 1.350 mpm en 1.400 mpm liggen lijkt mij. Sneller zou kunnen maar verwacht ik niet direct. Klokken ergens tussen 15.15 uur en 15.30 uur zou dan moeten kunnen.

Ja en wat komt er voorop werd mij nog gevraagd vanmorgen, jongen of ouden? Mijn antwoord is stevast de ouden en mocht er jong bij vallen omdat deze is meegevlogen dan is dat mooi meegenomen.

Andersom verwacht ik zeer zeker niet en zou voor mij ook zwaar teleurstellend zijn eigenlijk. De ouden zijn vele malen fitter dan de jongen namelijk. De jonge duiven zijn nu aan vlucht nummer 8 toe en dat gaat meewegen.

Hoe het ook zijn mag, vanmiddag krijgen we antwoord op bovenstaande. Beste mensen het voorlaatste weekend slechts één vlucht qua thuiskomen dus maar dubbelop genieten van de aankomsten zou ik zeggen.

Ja wetende dat je in groot verband aan de late kant bent is er dan toch plots vanuit de westhoek een duif die naar beneden komt suizen en op de antenne valt. Kloktijd 15.45 uur en laat het nou een jonge duif zijn! Het is de NL23-225 uit Slate Luka x dochter Calisto van Hans & Evert Jan Eijerkamp die als eerste afdrukt met een snelheid van 1.234 mpm. 

Nummer twee komt vrij kort erop en dat blijkt een oude duif te zijn. Helaas geen enkel doel er op en wat anders nimmer gebeurd, ze gaat boven op het dak zitten naast twee vreemden! Ja en dan is een minuut wel verrekte snel voorbij heb ik gemerkt! Maar goed er valt ook geen tweede bij dus het is gewoon niet goed. Uiteindelijk loopt ze binnen om 15.48 uur wat goed is voor een gemiddelde snelheid van 1.217 mpm. Het is overigen mijn jaarling duivin NL20-494 "Iris" die als eerste oude aftikt.

Het verdere verloop is allemaal pover vind ik. Of het moet al komen dat ik er meer van verwacht had. Wat wel duidelijk is, de oude duiven vallen wel goed door maar de jonge duiven maken er een potje van.

Uitslag in de vereniging jonge duiven tegen 335 medetrijders:

1,4,63 enzovoort met totaal 5 van de 25 op de uitslag. Op dit moment ontbreken nog de beide eerste getekende van de lijst. Kortom zwaar teleurstellend een beetje opgefleurd met een overwinning dat dan weer wel.

Uitslag in de vereniging natour duiven tegen 341 duiven:

2,9,11,13,15,18,21,22 met totaal 17 van de 20 op de uitslag. Hier het klepje wel dicht en gemengde gevoelens bij de uitslag. Prijspercentage prima, maar teveel tijd verspeeld vandaag en nogmaals dat ben ik niet gewoon bij mijn oude duiven.

Waar ik dan wel weer blij mee ben is het feit dat Thijsje NL20-794 niet meer in te halen is in de vereniging voor de titel asduif oud over alle vluchten.

De dag afgesloten met een bijzonder onbevredigend en naar gevoel overigens. Vanavond bij het afslaan van de klokken was het de klok van clubmaat Appie die de geest gaf. Geen print meer uit te halen helemaal niks meer. Wat had ik graag mijn eerste plaats met de jongen ingeleverd voor een classering van Appie op de uitslag. Voelt zo machteloos en daar komt bij dat ik zo langzamerhand huiverig word om de Tauris klokken uit te lezen, wat een drama zo!

Terug