Laatste nieuws

Mooi plaatje

  • 31-8-2023

Rethel

Nog één keer terugkomen op afgelopen weekend. Kreeg nog de vraag welke had je liever de 1 en 2 vanaf Weert of de 4,5,7 en 9 vanaf de Grand Prix vlucht Rethel met de jonge duiven. Degene die mij goed kennen weten dat het goud en zilver vanaf Weert vele malen beter smaakt dan de vier noteringen met de jonge duiven in de top tien van de afdeling. Maar neemt niet weg dat ik ook met de uitslag van de jongen uitermate content ben natuurlijk. Dit heeft wat mij betreft ook met name te maken met het aantal duiven in concours. 

Felicitaties

Die waren er ontzettend veel, blijft altijd mooi om berichten te ontvangen van  liefhebbers ook waar ik al jaren geen contact meer mee heb gehad. Ook van de "groten" uit ons duivenwereldje, heel bijzonder allemaal. Ik denk wel eens niet overdrijven mensen het zijn vluchten uit een normaal rijtje en het windje zat goed hè!

Heusden-Zolder

Morgen inkorven voor zowel de natour als de jonge duiven. Ze worden beiden gelost in Heusden-Zolder en dat is een afstand voor mijn duiven van rond de 229 kilometer. Het weer lijkt wel goed te worden ook al is de verwachting dat de wind uit ZO-NO-W-N-ZW gaat waaien. Oftewel een hopeloos ratjetoe!

Trainen

Het trainen van de jongen en de oude duiven is behoorlijk goed de laatste dagen. Van de ouden verwacht ik zoiets ook zonder meer maar ook de jongen pakken het prachtig mooi op momenteel. Helaas geeft het geen enkele garantie voor ook maar enig goed resultaat. Dus ook voor dit geldt afwachten maar weer.

Voeren

Ja dat is me toch wel wat momenteel. De oude duiven met pas geringde jongen in de schotel kunnen heel wat op. Ik geef daar ook volop aan toe trouwens, probeer er zoveel mogelijk in te krijgen en dat lijkt goed te lukken. Ook de jonge duiven eten eindelijk naar behoren. Daar heb ik ook wel andere weken van gekend, weken dat ze bij wijze van spreken met lange tanden stonden te eten aan de voerbak. Geen geroffel aan de voerbak zoals dat eigenlijk wel moet vind ik.

Terug