Laatste nieuws

De lossingen zijn aanstaande, Rethel om 7.50 uur en Weert om 8.00 uur. TOPDAG

  • 26-8-2023

231 liter

Vanmorgen om 6.30 uur gelijk het platdak van de garage maar op. Totaal 21 emmers water weggeschept en dat betekent in dit geval precies 231 liter water van het dak het gras op gegooid. Het echte droogmaken moet nog maar even wachten want zo nu en dan hebben we hier nog een heel klein buitje. Stelt gelukkig niet veel voor zodat het voorwerk niet voor niets is geweest zoals het nu lijkt.

Ondertussen nog maar een foto gemaakt van de opkomende zon vanaf het garagedak. Levert altijd wel mooie plaatjes op.

Wagens in gereedheid gebracht

De website van de afdeling geeft aan dat de wagens in gereedheid worden gebracht om te kunnen lossen. Hopelijk gaan ze er rond 8.00 uur uit. Lijkt mij uitstekend viegweer trouwens. Hoge bewolking, wat lichte en zelfs blauwe plekken er in en hoofdzakelijk droog. Beetje fris maar dat zal de pret niet drukken voor de beestjes.

Lossingen om 7.50 uur en 8.00 uur

De duiven in Rethel worden gelost om 7.50 uur en die in Weert om 8.00 uur. Het kan bijna niet mooier zou ik zeggen. Prachtig mooi op tijd er uit en dus ook de hele dag de tijd om thuis te geraken. Onderweg voldoende water te vinden voor die duiven die het niet zo makkelijk kunnen vinden en voor de snelle rakkers staat niets in de weg om rechtstreeks naar huis te knallen met het windje in de rug.

Eerst de natourduiven uit Weert, denk aankomsten ergens tussen 10.05 uur en 10.20 uur. Snelheden zullen aan de hoge kant zijn ook al is de wind op dit moment nog zeer matig.

En dan de jonge duiven vanuit Rethel, wat mij betreft ergens tussen 11.45 uur en 12.15 uur klokken. Kan iets eerder zijn maar denk niet dat we te maken krijgen met extreem hoge snelheden of het moet al zo zijn dat de wind enorm gaat aantrekken. Daarnaast kunnen ze ook nog maar zo een buitje te verwerken krijgen.

Hoe het ook is, twee mooie vluchten in het vooruitzicht dus geniet van de aankomsten vandaag!!

Het wordt zo langzamerhand steeds gekker hier, geniet van de aankomsten. Nou zal u zeggen twee vluchten met geweldige resultaten, buitengewoon bijna, maar van beide vluchten de eersten niet zien aankomen vandaag. En voor alle duidelijkheid ik zat echt niet te slapen op de stoel!

Allereerst de natour. Werkelijk waar precies op de tijd die ik bij het zien van de meldingen in gedachten had valt daar plots, vanuit het zuidoosten leek het, mijn eerste getekende duivin NL20-739 "Miss Pipa" uit zoon Vetblauwe Jackpot Eijerkamp x dochter Olympic Marjolein van Meindert de Jong op de klep met een constatering nog net in op 9.55 uur, snelheid 1.731 mpm. Acht seconden later valt daar de NL22-520 uit Zoon Olympic Hans van H. & E.J. Eijerkamp x dochter Calisto eveneens Eijerkamp bij op de klep waarna het rap doorloopt.

Hoor ik later van buurman Dolf dat de eerste vanuit het westen kwam aanvliegen, heeft ze een draai om het tuinhuis gemaakt achter mijn rug om waardoor het leek dat ze uit het zuidoosten kwam!

Kijk en dan sta je zo maar 1 en 2 in de afdeling en begint gelijk het "lange" wachten op de meldingen verderop. En aangezien ik twee minuten voor mijn eerste een koppel van rond de 40 stuks zag gaan richting het noorden was ik echt van mening dat ze in de overvlucht een slagje sneller zouden zijn.

Uiteindelijk zijn er geen snellere meldingen gemeld en lijkt het nu op goud en zilver in de afdeling. Doet een mens ontzettend goed!

En dan het wachten op de jonge duiven. Zeker geen groots vertrouwen er in maar wel afgelopen week enorm veel werk van gemaakt. Of dat het nu geweest is of dat ik mijn eigen duiven te laag inschat ik weet het niet maar "plots" draaien er vier duiven boven mijn hok/huis. Vier stuks nog wel, stond even perplex en zowel ik als de buren fluiten natuurlijk maar na een drietal rondjes vallen ze op de klep en op het hok waarna ze redelijk snel geklokt worden. Een half minuutje verlies maar dat mag je verwachten met deze wind en ook nog eens vier tegelijk. Bij controle van de klok blijkt er ook nog eentje niet te zijn geconstateerd dus daar ben ik zeker nog eens een halve minuut mee verspeeld.

Het is overigens de NL23-215 uit zoon Mr. Branco x Miss Kalkar welke als eerste afdrukt om 11.57 uur hetgeen een snelheid van 1.654 mpm betekend. Nummer twee, precies één seconde later, is de NL23-235 uit zoon Flusch van H. & E.J. Eijerkamp x dochter Superkoppel van D. van der Stouwe & Zn. oftewel de buren! Nog eens acht seconden later is daar de NL23-213 uit Mr. William x dochter Vitoria van Comb. Mantel en tot slot mijn tweede getekende welke ik over de antenne heb moeten houden de NL23-237 uit Zoon Vetblauwe Jackpot x Trijntje.

En ook voor deze vlucht geldt, vier topnoteringen in de afdeling. Zoals het nu lijkt 4,5,7 en 9! Ja ook nu weer ontzettend blij mee natuurlijk.

Uitslag vereniging Weert tegen 467 duiven:

1,2,4,5,7,8,9,11,18 enzovoort met totaal 14 van de 18 op de uitslag

Uitslag vereniging Rethel tegen 264 duiven:

1,2,4,6,8,10 enzovoort met totaal 13 van de 26 op de uitslag

Kortom een blij man!

Terug