Laatste nieuws

Ingekorfd voor Weert

  • 25-8-2023

Vanavond achttien stuks in de mand gestoken voor de derde natourvlucht, dit keer vanaf Weert en dat is zo rond de 200 kilometer voor mijn duiven.

Acht doffers en tien duivinnen moeten maar gaan proberen om zo snel mogelijk thuis te geraken. En och och wat waren ze toch allemachtig mooi vanavond toen ik ze in de mand deed thuis. Eigenlijk niet normaal en dan kom je een drie kwartier later in het clubgebouw en dan volgt gelijk de teleurstelling. Wat waren ze allemaal toch gewoontjes zullen we maar zeggen. We maken dat allemaal wel mee en ik blijf het een vreemd fenomeen vinden. Als er nog gepould werd en zou dat doen op basis van hoe ze uit het hok gepakt zijn dan zou ik zeggen ik geef ze 250 euro mee en als je ze dan afgeeft in het clubgebouw zou ik ze nog geen 2,50 euro meegeven. Ach het blijven bijzondere wezens die duiven.

De drie aangewezen duiven zijn NL20-739 Miss Pipa, NL20-765 Mystiek en de NL20-713 Magic Girl. Drie duivinnen die het maar weer moeten gaan proberen voor mij.

De neststand is momenteel jongen van 1 tot 3 dagen.

In de vereniging door 19 leden totaal 467 duiven ingekorfd. Mooie aantallen lijkt mij.

Morgen maar weer lekker van de wind af jakkeren. Je moet ze dan extra goed hebben om top te kunnen draaien zoveel is mij de afgelopen jaren wel opgevallen. Of dat allemaal ook zo gaat uitpakken moeten we maar rustig afwachen.

Toch morgen maar vlug terug!

Terug