Laatste nieuws

Op reis naar Rethel

  • 24-8-2023

Vanavond 26 jonge duiven ingekorfd voor de zevende jonge duivenvlucht van dit jaar. Plaats van lossing gaat als het een beetje meezit het Franse Rethel worden, afstand 410 kilometer in rechte lijn richting mijn hok. Met een verwachte zuidwesten wind zal het wederom snel gaan voor de eerste duiven.

Zestien doffers en tien duivinnen moeten maar proberen er iets moois van te maken. Of ze dat gaan doen waag ik te betwijfelen, eigenlijk is het vertrouwen er even niet zoals ik dat meestal wel heb. Schreef het gisteren ook al, de echte "schwung" is er niet. Als ik de koppel overzie dan denk ik te vaak het is het "net" niet. Maar goed ik weet ook dat ik er absloluut geen bal verstand van heb dus hoop dat ik zwaar bedrogen uitkom zaterdag en dat ze mij in positieve zin verrassen door enkele duiven mooi op tijd te klokken.

Verliezen zullen niet zo snel meer komen hoorde ik vorige week nog iemand zeggen in de club. Daar ben ik dus nog absoluut niet zeker van. Ik verwacht er nog wel een dikke handvol in te leveren de komende drie vluchten. En dat is puur vanwege het feit dat ik denk dat de duiven hun aardigheid van dat wekelijkse zoeken om thuis te geraken er wel van af hebben zo ondertussen.

De drie aangewezen duiven zijn de NL23-220, NL23-237 en de NL23-225. Eigenlijk alleen maar omdat deze drie meestal redelijk afkomen.

In de vereniging door tien leden totaal 274 duiven ingekorfd. Het aantal leden en duiven zakt gestaag.

Morgen de derde natourvlucht inkorven.

Terug