Laatste nieuws

Op naar Weert en Rethel

  • 23-8-2023

Tot nog toe geen hitteprotocollen en andere aanpassingen voorbij zien komen dus we mogen er vooralsnog vanuit gaan dat het programma komend weekend wordt gevolgd. Zou mooi zijn voor alles en iedereen natuurlijk. Nu denk ik dat we in onze afdeling helemaal niet mogen klagen als het gaat om het volgen van het programma. Als het ook maar enigszins kan dan blijven ze het programma normaal volgen.

De jonge duiven dus morgenavond inkorven voor Rethel, volgens mij een afstand van rond de 410 kilometer naar Donkerbroek. Vandaag nog met de koppel jongen naar Frederiksoord geweest en dat hebben ze op zich wel netjes afgewerkt ook al hebben ze er wel 1,5 minuut langer over gedaan dan de oude duiven. Zowel de oude doffers als de oude duivinnen wisten in 16 minuten het thuishok te bereiken. .

En de jongen, op zich staan ze er prima op maar ik mis de "schwung" volledig bij het jonge spul. Andere jaren heb ik ook altijd wel enkele favorieten in de koppel en dat mis ik nu ook een beetje. Zullen vast wel enkele goede tussen zitten maar welke dat gaan worden is voor mij nog wel een raadsel.

Onbelans in het jonge duivenhok qua geslachten is er wel overigens. Jammer zoiets maar je doet er niets aan. Van de 29 stuks die er nu nog zijn zal het aantal duivinnen niet hoger uitkomen dan hooguit 9 of 10 stuks. Dat betekent dus een hok vol met van die druktemakers die er nu ook volop achterkomen dat ze manlijke hormonen hebben meegekregen.

De natourduiven gaan naar Weert en dat is rond de 200 kilometer. Wat mij betreft de mooiste loopjes die ik maar kan wensen. Hoop dat ze goed genoeg zijn om een mooie uitslag neer te kunnen zetten. Vorige week een klein foutje gemaakt en zal dus proberen dat deze week niet weer te doen en ze goed in te korven. Zullen er maximaal 20 mee gaan en wellicht enkele minder.

Morgen en vrijdag maar goed inkorven en dan zaterdag maar afwachten.

Terug