Laatste nieuws

Matchday, gelost om 10.10 uur. Vreemde vlucht

  • 19-8-2023

En zo zijn we al weer toe aan vlucht twee van dit weekend. Nu de eer aan de natourduiven om er wat moois van te maken. Ben wel zeer benieuwd moet ik zeggen. Benieuwd vooral ook hoe de weersomstandigheden zich zullen ontwikkelen vandaag. Volgens mij wordt het weer een lange zit vandaag en dat zou zonde zijn.

Voorlopig nog wachten op betere berichten van het IWB zullen we maar zeggen want daar is toch alles aan opgehangen zoveel is inmiddels wel duidelijk. Lossen met een negatief IWB advies kan ook niet meer want dan is leiden in last denk ik.

Maar rustig afwachten en de nakomers van gisteren verwelkomen. Vanmorgen binnen zes minuten er in ieder geval al weer 3 stuks bij en ik verwacht eigenlijk nog wel een paar in de loop van de morgen. Overigens was het weer vanmorgen vroeg beter dan dat het nu is, hier nu zelfs een heel klein buitje regen ook al stelt het niet veel voor moet ik er ook bij vermelden.

Inmiddels heeft, voor mij een beetje verrassend, toch een lossing plaatsgevonden. Om 10.10 uur zijn de duiven in vrijheid gesteld en begonnen aan hun terugreis. Nu weet ik ook wel dat het vrijwel nooit goed is maar mijn inschatting is dat het na de middag nog een stuk beter vliegweer gaat worden. Voor de vele (late) jongen die mee zijn was dat wellicht wel zo handig geweest.

Verwachte aankomsttijd ergens tussen 11.45 uur en 12.15 uur. Ik houd het maar ruim aan, zal een beetje van de windrichting en de kracht van de wind afhangen.

Wat ik wel verwacht is dat we vandaag goed kunnen genieten van de aankomsten. Kijk er goed naar en let vooral goed op vandaag.

Snelheden lagen nog behoorlijk hoger dan ik had verwacht en dat kwam een echte topnotering in groter verband niet ten goede deze keer. Vanuit het westen kwam de eerste duivin aangevlogen het was de NL21-058 uit Zoon Vetblauwe Jackpot x dochter Olympic Marjolein welke als eerste afdrukte om 11.43 uur drie seconden later gevolgd door de tweede getekende NL20-765 "Mystiek".  Snelheden van deze duiven rond de 97 kilometer per uur.

Het vervolg ging redelijk vlot waarbij het wel zeer opvallend was dat er veel minder "doel" op de duiven zat dan ik hier doorgaans gewend ben. Een rondje extra, een enkeling via het dak van het hok, eentje zelfs via het dak van het huis. Geen extreme tijden verspeeld helemaal niet maar ook vrijwel geen duif die in één keer de antenne pakte. Ze waren schrikkerig en verdwaasd zo leek het wel. Gelukkig kon redelijk snel het klepje dicht en was het stel dus weer op appèl.

Uitslag in de vereniging tegen 489 duiven:

8,9,13,14,21,24,26 enzovoort met totaal 15 van de 20 op de uitslag.

Kortom geen slechte vlucht maar voor mij ondermaats en dat zal toch weer beter moeten volgende week!

Terug