Laatste nieuws

Gelost om 13.30 uur! Draak van een vlucht!

  • 18-8-2023

Voelt zo "unheimisch" allemaal als ik vanmorgen naar buiten kijk. Het eerste wat in mij opkwam is zijn we er dan toch met zijn allen ingetuind? Dat is natuurlijk helemaal niet terecht maar het feit dat het als eerste naar boven komt zegt ook wel weer iets, althans wel bij mij.

Dikke bewolking momenteel, is ook goed te zien op de foto bij dit stukje tekst. En niet alleen in het noorden maar momenteel nog in hele grote delen van ons land en ook in België. Dat was gisteren ook al wel te zien op de radarbeelden en was ook wel voorspeld. Laten we hopen dat de rest van de voorspellingen ook uit gaan komen want dat moet gaan betekenen dat het zonnetje er vandaag nog doorkomt..

We kunnen voorlopig niet anders dan rustig afwachten.

Het lange wachten is inmiddels beloond met een lossing om 13.30 uur. Hopelijk vinden ze de weg naar huis vlotjes terug, zou best nog wel eens een lastige vlucht kunnen worden maar wie weet lachen ze om de omstandigheden.

Verwachte aankomsttijden ergens tussen 16.30 uur en 17.00 uur denk ik.

Ondanks de hektiek die staat te wachten (inkorven natour) laten we toch maar te proberen te genieten van de aankomsten.

Ai ai dat liep dus bijna precies zo als ik al een heel klein beetje bang voor was. Niet verwacht maar toch gekomen zullen we maar zeggen maar dan wel in negatieve zin helaas. Veel te laat los (kon ook niet eerder helaas) en een vervelend stekende zon. Het zijn ingrediënten voor een bijzonder matig verloop meestal en al zeker met jonge duiven.

De eerste duif meldt zich vanuit het noordwesten en land op het dak bij de buren maar draait haar gelijk om en vliegt daarna ook gelijk op de plank. Kloktijd 17.08 uur. Het is de NL23-237 uit zoon Vetblauwe Jackpot x Trijntje welke voor mij als eerste fnisht. Daarna maar liefst 15 minuten wachten op nummer twee welke om 17.23 uur geklokt wordt en dit betreft de NL23-231.

Het vervolg is uitermate pover of zeg maar gewoon slecht. Op dit moment (21.50 uur) nog 7 stuks onderweg.

Uitslag in de vereniging tegen 300 duiven:

4,28,49 enzovoort met totaal slechts 6 van de 20 duiven op de uitslag. Kortom zwaar tegenvallend met nog wel een mooi kopduif ook in groter verband maar voor het overige ver ondermaats.

Inmiddels nog 2 onderweg dus de schade valt mee tot nog toe. Betekent over 6 vluchten in afdelingsverband tot nog toe 3 van de 31 duiven die achterwege gebleven zijn, daar kan ik weinig verkeerds van zeggen. 

En dan mag je vanavond al weer inkorven voor vlucht twee van dit weekend. Wat ik altijd wel een paar fijne uurtjes vind voelt nu toch wel een beetje anders. Veel duiven nog onderweg en daar zijn maar enkele uitzonderingen op in positieve zin.

Maar goed vanavond nog met 28 duiven richting clubgebouw getogen. 20 oude duiven en nog eens 8 jonge duiven. Onderweg in de auto nog weersvoorspellingen voor morgen gehoord en toen eigenlijk al besloten om de 8 jongen niet in te korven. Had daar even geen zin in. Dus zo gezegd zo gedaan. Nu totaal 10 doffers en nog eens 10 duivinnen ingekorfd voor Boxmeer, afstand 153 kilometer naar Donkerbroek.

Ik mag wel zeggen dat ze er uitstekend op stonden, dat zal overigens met dit weer en op nest bij vrijwel iedereen zo zijn mag ik hopen.

De drie aangewezen duiven NL20-739 Miss Pipa, NL20-765 Mystiek en de NL20-794 Thijsje. Drie duivinnen die het meer dan eens hebben laten zien het te kunnen want met zijn drieën tot nog toe goed voor 14 top 25 afdelings classeringen. Laten we hopen dat ze morgen op tijd thuis geraken en een plaatsje bij de eerste 25 van de afdeling is voor mij al meer dan voldoende!

Morgen maar vlug terug.

Terug