Laatste nieuws

Geen Etroeungt maar Tienen!

  • 17-8-2023

Onder behoorlijk frisse temperaturen vanvond onder het hitteprotocol precies 20 jonge duiven ingekorfd voor de ingekorte jonge duivenvlucht vanaf Tienen. Tienen heeft een afstand voor mijn duiven van precies 260 kilometer in rechte lijn naar mijn hokken in Donkerbroek.

De Duivensportbond heeft het hitteprotocol van toepassing laten verklaren en dat betekende slechts één nacht mand, niet overstaan en 23 duiven in de mand. Nu was het vandaag bepaald niet warm. Sterker nog toen ik vanmiddag de oude duiven lapte in Frederiksoord wa het ronduit fris en had ik het kippenvel op de blote armen staan.

Maar goed morgen en vooral ook zaterdag schijnen de temperaturen fors op te lopen.Doordat de opgave voor het aantal deelnemende duiven al op dinsdag dient te gebeuren had ik er 20 stuks opgegeven en de overige 8 voor een dag later op de natour. Dat leekt mij richting de betreffende duiven beter. Het waren wat nakomers en een tweetal die de uitslag nog niet hadden weten te halen. Ja en dan komt het hitteprotocol en gaat de vlucht met 100 kilometer ingekort worden en krijgen de duiven slechts één nacht mand. Met mij waren er meerdere die hadden gehoopt dat er nu wat meer duiven konden worden ingekorfd. Ik heb ze op voorhand al thuisgelaten wetende dat het niet gaat werken en het vervoer al volledig gepland was. Voor sommigen een teleurstelling en dat is te begrijpen, ik zie het maar als het wennen aan veranderende omstandigheden.

De drie aangewezen duiven zijn de NL23-220, de NL23-992 en de NL23-214 waarvan voor alle drie geldt dat het zouden moeten kunnen doen. Althans dat is zoals ik het op dit moment inschat. Voor wat het allemaal waard is.

Overigens hebben ze de afgelopen paar dagen netjes getraind en enorm goed gegeten. Iets dat ik wel graag zie en ik vond ze dan ook prima aanvoelen toen ik ze in de mand deed vanavond. We gaan zien of het ook terug te zien valt in de resultaten morgen!

In de vereniging door 12 leden precies 300 duiven ingekorfd.

Morgen maar vlug terug.

Terug