Laatste nieuws

Nog maar een keer matchday dan! Lossing is aanstaande. Draak van een vlucht!

  • 13-8-2023

Ja en dan is het al weer zondag, geen gewone zondag nee zondag de.......13e..........Daar begin ik als behoorlijk bijgelovig man nogal van te huiveren. Gelukkig is het geen vrijdag de 13e want dan was ik ook nog zo in staat geweest om naar Marche te rijden om al mijn jonge duiven uit de mand te halen en weer mee terug te nemen naar huis!

Nee hoor zo gek is het gelukkig ook weer niet maar het getal 13 word ik nooit vrolijk van.

Maar goed laten we hopen op een mooie dag met vooral een goede thuiskomst van de jonge duiven. Eigenlijk interesseert het mij niet het meeste hoe de uitslag gaat worden, ik hoop gewoon dat er niet te veel achter zullen blijven vandaag.

De lossing laat nog even op zich wachten vanwege de nevel in België maar echt grote problemen zullen er niet zijn vandaag zou je denken. De wind wat meer zuidwest nu, in tegenstelling tot gisteren toen er zeker op het laatste gedeelte van de vlieglijn ook behoorlijk west in de wind zat.

Het platte dak had ik gisteren al droog gemaakt, welgeteld 26 emmers water verwijderd van het dak van de garage. Gelukkig is het vannacht droog gebleven dus dat scheelt weer een dik uur "arbeid" op de zondag zullen we maar zeggen.

 

De duiven gaan gelost worden om 10.15 uur. Het heeft helaas even geduurd maar eindelijk kunnen ze dan toch uit die benauwde containers en op weg naar huis. Daarbij geholpen door een behoorlijke zuidwesten wind. Ben daar zeker geen liefhebbers van om dat wekelijks te hebben maar voor deze keer gun ik het de jonge duiven wel. Volgens mij hebben ze het al lastig genoeg gehad in de vrachtauto vanaf donderdagavond.

Hoe laat gaan ze komen, wat zal de snelheid gaan worden. Ik denk dat het ergens tussen de 1.500 mpm en 1.600 mpm gaat uitkomen. Klokken dan tussen13.25 uur en 13.45 uur lijkt mij.

En voor de zoveelste keer! Geniet van de aankomsten het wordt zo langzamerhand al weer aftellen naar de laatste vluchten dus voor we het weten is het al weer voorbij. Genieten dus!

Allemachtig wat een bijzonder vervelende vlucht vandaag. Uitermate traag verloop ook en uiteindelijk bij zeer velen ook nog vele duiven onderweg.

Hier gaf de klok 13.33 uur aan toen de NL23-992 rechtstreeks Eijerkamp en kleinkind van de Secretariat van Willem de Bruijn boven het hok een draai maakte en nog kort het dak van het huis aan\tikte maar ook gelijk naar beneden kwam om geklokt te worden. Snelheid 1.593 mpm. Zover zo goed een prachtig mooie tijdduif welke ook in de kop van de afdelingsuitslag naar voren komt en in de vereniging uiteindelijk voorgegaan wordt door een jong van de buren.

Maar dan komt, maar liefst 17 minuten wachten op nummer twee, vervolgens 8 minuten wachten op nummer drie en zo kan ik nog wel even doorgaan.

Op dit moment, 20.35 uur zondagavond, nog vier stuks onderweg en dat is overigens acceptabel te noemen. Verwacht daar morgen ook zeker nog twee tot drie van die thuis geraken.

Uitslag in de vereniging tegen 457 duiven:

2,16,29,40,42,45,50 enz. met toaal 10 van de 29 op de uitslag. Maar snel vergeten en weer door naar de volgende!

Terug