Laatste nieuws

Matchday, Duiven gelost om 14.30 uur. Marche uitgesteld tot morgen!

  • 12-8-2023

Ja dat moet het eigenlijk wel worden vandaag, matchday. Maar of het ook daadwerkelijk gaat lukken is nog afwachten helaas. Regen en dikke bewolking op de vlieglijn gooien vooralsnog roet in het eten voor onze duiven en hun baasjes.

Ook hier in Donkerbroek een grijze lucht. Voor een trainingsvlucht zou ik zeker op pad gaan maar kan mij goed voorstellen dat er zo niet gelost wordt en al zeker niet de natourvlucht met al die onervaren (late) jonge duiven aan boord.

We gaan maar rustig de ontwikkelingen afwachten vandaag.

Dat was lang wachten vandaag. Inmiddels klaart het zienderogen op en worden de natourduiven in Duiven gelost om 14.30 uur. Bij een matige west tot zuidwesten wind zal het ergens klokken worden tussen 15.40 uur en 16.00 uur denk ik.

Over de jonge duiven wil ik het even niet hebben. Berichtgeving op social media stemmen mij niet bepaald tot vreugde, ik kan het niet controleren dus ga er ook verder niets over roepen natuurlijk. Laten we eerst maar weer afwachten.

Inmiddels is bekend dat de jonge duivenvlucht uitgesteld is tot morgen. Op zich prima beslissing ook al strookt het voor geen meter met het hitteprotocol volgens mij??

Beste mensen, degene die mee hebben op Duiven! Geniet van de aankomsten ze zullen vast weer mooi zijn. Het weer wordt ook per minuut mooier dus niets staat een mooie vlucht in de weg.

Verdorie nu ben ik telkens zo afgejaagd op de aankomsten van mijn duiven en zie ik vandaag de eerste niet eens vallen. Het is mijn trouwe medeletster en tevens echtgenote Trijntje die plots roept daar zit er al één! Ik zeg nog waar met mijn "domme" hoofd, op de klep natuurlijk is het antwoord! En ja mits voel ik mijn mobiel trillen in de broekzak ten teken dat er eentje geklokt is.

Het is mijn eerste getekende topduivin (goed voor 7 eersten in de vereniging nu) NL20-739 "Miss Pipa" die als eerste afdrukt om 15.50 uur hetgeen een snelheid is van 1.453 m.p.m. Kijk en als je dan in gedachten hebt ze moeten nu toch echt binnen een minuut gaan vallen en dan zit er al eentje dan weet je dat je goed zit.

Overigens Miss Pipa is van edele komaf. Haar vader is een zoon van de Vetblauwe Jackpot van Hans & Evert Jan Eijerkamp en haar moeder is een dochter van Olypmic Marjolein van Meindert de Jong. Miss Pipa is tevens nestzuster van "Dizzy" welke vorig jaar nog een eerste Grand Prix won vanaf Dizy le Gros in afdeling Friesland '96 en sinds dit jaar op het kweekhok zit.

Kort na de eerste melden nummer twee tot en met vijf zich ook. Ze komen allen onafhankelijk van elkaar aan. Het zijn de NL22-502, de NL20-713 "Magic Girl" , de NL22-520 en de NL20-797 "Second Dennis" tevens nestbroer van Ireen (beste vitesse duif Nederland in de Pipa ranking 2022).

Maar ook na nummer vijf vallen ze prima door en het is uiteindelijk uitgelopen op een droomuitslag met daarbij zoals het nu lijkt de plaatsen 1 t/m 5 in de gehele afdeling Friesland '96.

Zo trots al een pauw natuurlijk!

Uitslag in de vereniging tegen 470 duiven:

1,2,3,4,5,8,11,12,15,17,44,45,46,49,50 enzovoort met totaal 16 van de 20 op de uitslag.

 

Morgen hopelijk de jonge duiven vlug weer terug, kon nog wel eens lastig worden voor de junioren na drie nachten mand!

Terug