Laatste nieuws

Onderweg naar Marche en Famenne

  • 10-8-2023

Vanavond 29 jonge duiven ingekorfd voor de vijfde jonge duivenvlucht van dit jaar. Op het programma staat het Belgische Marche en Famenne en dat betekent voor mijn duiven 316 kilometer vliegen naar huis en dan wel in rechte lijn natuurlijk.

Helaas moest ik één duivinnetje thuis houden omdat ze vrijdagmiddag haar tweede ei moet gaan leggen. En aangezien ik haar het niet wil aandoen om dat in de mand te doen heb ik besloten om haar niet in te korven. Betekent dat er totaal twee stuks thuis zitten nu want de laatste van afgelopen zaterdag is inmiddels ook weer present.

De drie aangewezen duiven zijn de NL23-931 en haar nestzus de NL23-930 beiden uit Bor (rechtstreeks Leideman via Eijerkamp) x Ireen terwijl de derde getekende de NL23-993 is een kleinkind van Secretariat van Willem de Bruijn x een kleindochter van Olympic Hans x Indy de twee topkwekers op de hokken van Hans & Evert Jan Eijerkamp.

In de vereniging door 14 leden totaal 457 duiven ingekorfd. Het aantal zakt nu toch mede veroorzaakt doordat er enkele leden zijn afgehaakt omdat ze de duiven niet verduisterd hebben.

Morgen nog 20 stuks inkorven voor de eerste natourvlucht vanaf Duiven.

Terug