Laatste nieuws

Focus verleggen en 5e generaal kort onaangewezen afdeling Friesland

  • 7-8-2023

5e Generaal kort onaangewezen afdeling Friesland '96

Ja beste mensen hier ben ik toch wel enorm blij mee en ontzettend door verrast. Persoonlijk vind ik het bijna niet te geloven. Nagenoeg alle vluchten totaal verkeerde wind om echt super te kunnen klokken en dan toch na al die vitesse, midfond en vier jonge duivenvluchten eindigen op plaats 5 in de gehele afdeling. Waar is de westkant gebleven denk ik stiekum, die hadden toch massaal voor mij moeten zitten in de eindstand? Soms snap ik het niet helemaal blijkbaar.

Vorig jaar nog tweede generaal kort onaangewezen in de afdeling maar deze van dit jaar voelt toch wel een stukje beter. Immers vorig jaar hadden we bijna wekelijks een wind die ons uitermate gunstig gezind was. En dan moet je ze pakken ook hetgeen in veel gevallen ook wel gebeurde.

Natour

De natour staat voor de deur en dat betekent voor mij dat de focus toch wat meer naar dat spelletje gaat. Nu niet denken dat de jongen duiven veel te kort komen maar als er keuzes gemaakt moeten worden dan zullen toch de natour duiven voor gaan. En dat heeft alleen maar te maken omdat ik dat verreweg het mooiste spelletje vind van de duivensport zoals ik die beoefen. Kan er echt naar uitkijken ook. Het heeft maar één heel groot nadeel en dat is het feit dat als de natour gebeurd is, het hele seizoen ook gelijk gebeurd is. Over en klaar dan. Soms kan ik naar het einde snakken maar soms zou ik ook best nog een stuk of wat vluchtjes er achteraan willen hebben.

Training

De natourduiven vanmiddag even naar Frederiksoord gehad. Ik zal niet weer in herhaling treden maar ik blijf het een aanfluiting vinden hoe ze vertrekken en sta vervolgens weer te kijken binnen welk tijdsbestek ze weer thuis zijn. En dan te bedenken dat dat vele malen sneller kan als ze gelijk de goede hoek inknallen. Ze verspelen daar telkens een twee tot vier minuten mee. Blijft vreemd, zal het er ook niet meer over hebben vanaf nu.

Broeden

Alle elf natourkoppels zittten inmiddels te broeden. Vanaf nu dus veel trainen en veel eten is het motto. Ik laat alle koppels één jong groot brengen. De helft is inmiddels verkocht betekent dat er nog een vijftal jongen over zijn die eventueel verkocht kunnen worden. Bij interesse neem gerust vrijblijvend kontakt op.

Jongen afgelopen zaterdag

Afgelopen zaterdag is het dan toch gebeurd. Ik ben er eentje verspeeld. Dat is hier toch wel heel bijzonder hoor. Heb het opgezocht maar de laatste die ik verspeeld ben dateerd al weer van 16 april (!!) dit jaar. Toch hadden ze al drie officiële vluchten gehad en inmiddels ook wel een keer of achttien zelf weg gehad voor een trainingsvlucht. Daarnaast komen ze natuurlijk iedere dag los voor een training bij huis.

Ik treur er niet om en weet ook vrijwel zeker dat er nog wel een aantal zullen gaan volgen de komende weken. Eens komen de verliezen zeg ik altijd en dat gaat heel vaak ook wel op. Vergeet daarbij niet op te merken dat de vluchten met de jongen tot nog toe telkens van de wind af zijn geweest. Als het op werken aan komt dat kon dat nog wel eens enkele slachtoffers kosten.

Terug