Laatste nieuws

Mooi op tijd los! Bijzonder blij mee. Prima verlopen!

  • 5-8-2023

Het blijkt dus toch te kunnen, gelukkig maar. De duiven in Heusden-Zolder zijn gelost om 7.30 uur bij een kalme zuiden wind. De duiven hadden een zeer goed vertrek werd er ook nog bij vermeld. Klinkt allemaal niet verkeerd!

Hier ter plaatse prima duivenweer. Vanmorgen vroeg het platte dak reeds ontdaan van het hemelwater dat er de afgelopen dagen is gevallen. Dus dorst lessen op het platte dak gaat niet lukken voor de beestjes.

Snelheden zullen wel ergens tussen de 1.300 mpm en 1.400 mpm liggen lijkt mij.

Zou betekenen dat we ergens tussen 10.10 uur en 10.30 uur moeten gaan klokken.

Laten we hopen dat ze onderweg geen slecht (duiven)weer tegenkomen. Bij normaal verloop kunnen we vast en zeker weer genieten van de mooie aankomsten!

Een dikke tien minuten eerder dan op zijn vroegst verwacht! Uiteraard inmiddels wel gealarmeerd door de meldsite dat de snelheden behoorlijk hoger lagen dan ik aanvankelijk had verwacht. Daarbij ook gelijk opgemerkt dat er toch wel degelijk sprake was van een zuid oosten wind. Dit was te zien aan de meldingen die voorbij kwamen op de voorhand.

Maar goed om 9.59 uur meld de eerste duif zich boven mijn hok. Behoorlijk hoog en hij heeft een drietal kleine rondjes nodig om op de plank te vallen. Gelukkig weinig verspeelt qua tijd dit keer. De elektronische klok gaf 9.59 uur aan en het was de NL23-214 Kleinzoon Mr. Branco die als eerste bij mij aftikte. Zeer kort daarop meld ook de tweede duif zich echter die heeft al met al een tweetal minuten verspeeld waardoor nummer drie nu als tweede geklokt werd door wel gelijk de antenne te pakken. Het zijn uiteindelijk de NL23-220 en de NL23-931 die bij als 1,2,3 worden geklokt.

Het verdere verloop is goed tot de helft van het aantal ingekorfde duiven. Daarna is het weer uitermate moeizaam vind ik zelf.

Op dit moment nog drie duiven onderweg. Een unikum voor mijn doen, mijn administratie leert mij dat ik de laatste jonge duiven op 16 april (april !!) was verspeeld vanaf het hok. Tussen 16 april en tot vandaag drie officiële vluchten gehad en een 17 of 18-tal keren een trainingsvlucht gegeven. Tja dan komt eens de dag waarop je er een paar inlevert denk ik dan. Kortom ik klaag zeker niet.

Uitslag in de vereniging tegen 550 duiven:

5,8,21,22,23,29,42 enzovoort met totaal 15 van de 30 op de uitslag. Al had ik mij er vooraf zeker meer van voorgesteld omdat ze bij het inkorven thuis zo allemachtig mooi aanvoelden, achteraf toch maar niet klagen met nog voldoende ruimte voor verbetering zullen we maar zeggen.

Wat nog opviel........dorst, dorst, dorst en nog eens dorst. Niet normaal eigenlijk.

Maar wat nog veel meer opviel................wat hadden we uitstekend vliegweer vandaag! Denk toch dat sommige mensen zich eens flink achter de oren moeten gaan krabben, iets met weer en voorspellen of zo.

Terug