Laatste nieuws

Hondsdagen

  • 2-8-2023

Hondsdagen

Je zou bijna denken dat de hondsdagen met dit hondenweer te maken heeft. Dat is natuurlijk niet zo want eigenlijk is het helemaal geen hondsdagen weer. Volgens de deskundigen zou het meer met hitte en warmte te maken moeten hebben. En van hitte momenteel geen sprake. Wel van behoorlijke neerslag daarentegen. Het komt soms met bakken uit de hemel. Oftewel het is wel hondenweer!

Donderdag inkorven vrijdag inkorven

Vanmiddag een viertal appjes binnen een half uurtje. De NPO adviseert om op donderdagavond in te korven en vrijdag te vliegen. Op zich een zeer begrijpelijke actie alleen je moet het als afdeling allemaal maar kunnen regelen. Om een lang verhaal kort te maken voor afdeling Friesland '96 geen inkorving op de donderdagavond deze week. Betekent dus dat we moeten proberen op de zaterdag een vlucht te hebben. Zal nog een mooie uitdaging worden maar wie weet gaat het lukken, vorige week hield ik er ook absoluut geen rekenig mee dat het zou gaan lukken en we hebben toch een behoorlijk goede vlucht gehad.

Frederiksoord

Vanmorgen de reguliere training van zowel de jonge als de oude duiven. Net voor de buien gingen komen zat het complete volkje weer in het hok. In de loop van de middag klaarde het helemaal op. Dus de jonge duiven maar gepakt en voor een lap vluchtje naar Frederiksoord gereden. Prima omstandigheden en binnen 16 minuten zaten de eersten in de klok. Ik denk zelf dat ze er ook wel een paar minuten eerder geweest zijn overigens. Maar goed ik heb er geen camera's op staan.

 

Terug