Laatste nieuws

Ouderwets rap!

  • 26-7-2023

Als vanouds

Vanmiddag met de jongen op pad geweest voor het wekelijkse lapvluchtje. Even de kopjes weer goed zetten is de gedachte er achter eigenlijk. Uiteraard ook nu weer naar Frederiksoord, een plaatsje exact op de goede lijn richting de thuishokken als ze in het zuiden gelost worden.

En zoals vanouds gingen ze de verkeerde kant uit en duurde het dit keer een dikke minuut voordat ze goed zaten. Maar wat er daarna gebeurd is weet ik niet maar ze moeten als een speer naar huis zijn gevlogen. 

Ik was namelijk nog niet op de terugreis in Noordwolde of kreeg de eerste meldingen al op mijn mobiel binnen. Ik kijken en er waren zowaar twee stuks geklokt. Twee stuks? En de rest dan was natuurlijk het eerste dat door mij heen schoot. Mijn gedachte was dat de rest ook present zou zijn en in een mooie rij boven op huis zouden zitten. Dertien minuten later, toen ik in Makkinga was, werd de volledige koppel geklokt zo gaf mijn mobiel aan.

Bij thuiskomst gelijk buurman Dolf gevraagd of hij mijn jongen had zien komen. Jazeker was zijn antwoord 13.33 uur was de koppel er weer en dat kwam precies uit want de eerste twee waren ook om 13.33 uur geklokt. Toen ik bij de hokken ging kijken zat inderdaad alles weer in de schappen.

Kortom ruim 13 minuten hebben ze er over gedaan en dat is ook bijna als ik vanouds gewend geweest ben.

Brandschoon

Afgelopen maandag met een 10-tal jonge duiven en 4-tal ouden naar Nanne Wolff geweest. Brandschoon was zijn reactie! Gelukkig maar, daar in ieder geval voor nu geen zorgen over. Over drie weken maar weer eens zien hoe ze er voor staan. Ben er wel achter dat ze tegenwoordig echt helemaal niks meer mogen mankeren en zeker de luchtwegen dienen perfect te zijn. Iets was dit jaar bij velen de achilleshiel is gebleken (zo beaamde ook de dokter), iets dat ik ook voorspelde trouwens!

Komende zaterdag

De volgende vlucht betreft Weert. Voor mijn duiven 201 kilometer in rechte lijn. Het lijkt geen florisant weer te worden dus maar hopen dat ze er uit kunnen en dat we geen herhaling krijgen van de natourvlucht van vorig jaar eveneens vanaf Weert want dan hebben we 's avonds de hokken zeker niet vol.

Natour

Ja en dan schiet het al weer op richting natour. Eigenlijk wel mijn favoriete spelletje. Kan daar zo intens van genieten eigenlijk dat ik er ook al enkele weken naar uitkijk. Wel behoorlijk intensief maar goed daarna is het ook gedaan en kunnen zowel de duiven als het baasje weer een beetje op adem komen. Als het allemaal goed is dan worden de duiven ook zo allemachtig mooi op nest. Zo rond als kogeltjes, zo blank als ik weet niet wat, zo warm als ik weet niet wat, kortom precies zoals je ze graag wil hebben. Kan bijna alleen maar op nest is mijn ervaring.

Komende vrijdag wordt er hier gekoppeld.

Terug