Laatste nieuws

Matchday, mooi verloop

  • 22-7-2023

Wederom om mooi op tijd er uit! Om 7.30 uur heeft in Boxmeer het startsein geklonken. De wind is op dit moment hier in Donkerbroek nauwelijks waarneembaar. Volgens de informatie waait hij uit zuid westelijke richting dus de snelheid zal wel mooi hoog komen te liggen.

Het platte dak van de garage is inmiddels droog dus de komende twee uur hier maar even geen regen. We gaan duimen!

Verwachte aankomsttijd ergens tussen 9.05 uur en 9.20 uur lijkt mij.

Beste mensen, het zal zeker hier niet als een malle te keer gaan maar geniet van de duiven die aankomen. Ze kunnen soms adembenemend mooi zijn om te aanschouwen.

Als je weet en ziet dat de buren er eentje uit een grote koppel fluiten rond de klok van 9.02 uur, zou qua snelheid mits direct naar binnengelopen goed geweest zijn voor een eerste in de afdeling, dan is het toch nog vier minuten wachten voordat de eerste duif zich bij mij meld. Hij was ook niet alleen want er zaten er ook een paar van de buren bij. Al met al een minuutje verspeeld en uiteindelijk geklokt op 9.07 uur. Het is de NL23-214 kleinzoon Mr. Branco welke als eerste afdrukt.  Nummer twee, drie en vier melden zich een minuutje later. Het zijn de NL23-960, NL23-227 en de NL23-931 welke bij mij als eersten arriveren.

Het vervolg is beduidend en vele malen beter dan vorige week. En het mooie is ook nu weer dat aan het einde van de dag het klepje weer dicht kon. Dus over twee jonge duivenvluchten nog geen verliezen.

Zie voor alle geklokte duiven onder het kopje "live vlucht" in de menubalk.

Uitslag P.V. de Griffioen tegen 537 duiven:

14,23,25,26,38,43,44,47 enzovoort met totaal 15 van de 30 op de uitslag.

Natuurlijk kan en moet het nog beter maar toch ben ik tevreden, vooral gelet op de farce van vorige week!

Terug