Laatste nieuws

Het circus gaat weer door, ingekorfd voor Boxmeer

  • 21-7-2023

De tweede jonge duivenvlucht staat op het programma. Eigenlijk hadden ze naar Deurne gemoeten maar er heeft een kleine aanpassing plaatsgevonden zodat gekozen is voor Boxmeer, afstand van rond de 152 kilometer voor mijn duiven.

Wederom 30 stuks in de mand gedaan, het zelfde aantal dan vorige week dus. Overigens wel met één verchil, het jong dat woensdag als laatste thuis is gekomen toch maar thuisgelaten en daarvoor in de plaats een jong dat ik de eerste vlucht had thuisgehouden.

De drie aangewezen duiven zijn alle drie rechtstreekse van Hans & Evert Jan Eijerkamp uit Brummen te weten de duivinnen NL23-986 en haar zusje de NL23-987 en de NL23-930

Wat ik er morgen van moet gaan verwachten, geen enkel idee. Ik kan het bij benadering niet inschatten. De trek is helaas al voor een deel bepaald en dat gaan we met een zuidwesten wind ook niet ombuigen. Is helemaal niet erg maar betekent meestal wel dat ze te ver gaan of het moet al zo zijn dat er een paar zijn die op het juiste spoor zitten en daarin ook doorzetten richting thuishok. Ach we gaan het beleven morgen.

In de vereniging door 17 leden 537 duiven bijeen gebracht. 

Morgen maar vlug terug!

Terug