Laatste nieuws

Programma wederom aangepast

  • 19-7-2023

Geen Deurne maar Boxmeer

Er is besloten om het vliegprogramma opnieuw aan te passen. Ik vind het persoonlijk heel erg spijtig maar we doen het er mee. Er zal wederom goed over nagedacht zijn. Of ze de verliezen van jonge duiven hiermee beteugelen?? Ik kan het antwoord geven: zeker niet!!

Maar goed geen Deurne maar Boxmeer. Betekent voor mijn duiven rond de 152 kilometer te vliegen. Het zijn geen afstanden voor onervaren dieren met windje achter is mijn mening vandaar ook dat ik het zo jammer vind. Voor de rest maakt het mij helemaal niet uit waar ze lossen overigens.

Klepje dicht

Hier zowaar het klepje dicht. Afgelopen zondag nog 8 stuks nagekomen en vanmorgen was daar ook nummer laatst. Wat dat betreft geen klagen. Voor de rest zal ik er maar geen woorden aan vuil maken want het was nog veel slechter dan brandhout.

Verbetering?

Verbetering zie ik voorlopig ook nog niet komen. Ze staan me helemaal niet aan en dat buig je niet zomaar om. Trainen is naatje, mest is matig, eetlust is zeer matig en luisteren is slecht. Kortom dit zijn de ingrediënten om te zeggen dat ze mij niet aanstaan.

Zien er zeer goed uit!

Nou dat mag je zeggen sommigen blinken je tegemoet, wat dat betreft geen klagen. Veel reuring in het hok, veel koppeltjes, veel vechten met de baas. Ja dat is dan weer de andere kant. Kortom wat kan ik er van zeggen.

Bijlichten

Krijg veel vragen over bijlichten van de jonge duiven, doe je dat ook is dan de vraag. Het antwoord is jazeker doe ik dat en wel van 5.30 uur tot 22.30 uur waarbij voorlopig overdag de lampen nog uit zijn. Ik start daarmee na de komende jonge duiven vlucht.

Oude duiven

De oude duiven trainen nu enkele weken één keer daags. Er wordt op de 28e juli gekoppeld voor de natour en dan zal de training ook weer opgevoerd worden richting de eerste natourvlucht. Kijk daar nu al naar uit.

Nationaal Issoudun

Morgenavond kan er bij ons in de vereniging ingekorfd worden voor Issoudun. Ruim 738 kilometer meen ik uit het hoofd gezegd, zowaar geen kleinigheid. Bij ons in de vereniging maar liefst 50 duiven aangemeld hiervoor. Kijk ook dat,en misschien wel vooral dat, is een reden voor mij om hier maar niet meer aan mee te doen. Je zal maar een eerste draaien, hiep hiep hoera ik ben eerste vandaag en heb maar liefst 49 duiven achter mij gelaten. Begint zo langzamerhand een aanfluiting te worden die laatste dagfond vluchten. Tijd voor bezinning denk ik dan wel eens.....Waarbij ik wel opgemerkt wil hebben dat ik zeker ieder zijn spelletje gun! Dat zeer zeker!!

Terug