Laatste nieuws

Geweldig mooie vroege lossingen! Slechte vlucht, Goede vlucht!

  • 15-7-2023

Kijk dat is nog eens lossen! De jonge duiven in Duiven om 7.00 uur en de oude duiven in Dizy le Gros om 6.50 uur. Wat wil een duivenliefhebber nog meer zou ik bijna willen zeggen.

Hier in Donkerbroek fantastisch mooie weersomstandigheden dus alle ingrediënten aanwezig om er een mooie duivendag van te maken.

De wind is nu nog hoofdzakelijk zuid tot zuidwest en zal in kracht gaan toenemen, op dit moment overigens nog zeer matige wind.

De verwachte aankomsttijden van de jonge duiven zal toch ergens tussen 8.10 uur en 8.25 uur zijn denk ik. Hopelijk knallen ze niet met zijn allen richting het hoge noorden en hopelijk willen ze een beetje vallen en naar binnen lopen. We gaan het allemaal zien.

Ja en dan de oude duiven. Ook mooi op tijd eruit dat is in ieder geval dik voor mekaar. Ze zullen hoge snelheden gaan maken, beetje afhankelijk of ze nog buien tegenkomen onderweg in Noord Frankrijk.

Verwachte aankomsttijden ergens tussen 10.45 uur en 11.15 uur moet lukken lijkt mij.

Ja en dan kom ik toch weer bij het hoogtepunt van de week! Genieten van de duiven maar vooral genieten van de aankomsten. Velen zullen oude en jonge duiven mee hebben dus als het goed is zijn er vandaag veel aankomsten te zien. Geniet er van!

Nou dat werd me een lange zit en een bijzonder slecht verlopen jonge duiven vlucht. Een dikke twintig minuten te laat voor een mooie notering in de club komt de eerte duif uit het noorden aanzetten. Een paar rondjes en op het dak van het huis. Geenszins van plan om naar binnen te lopen. Een dikke vijf minuten later komen er zowaar twee duiven bij en zitten er drie rechtstreekse Eijerkampen boven op het huis. Nog een beetje paaien en mooipraten en ze kwamen zowaar met zijn drieën naar beneden om geklokt te worden op 8.44 uur. Het zijn respectievelijk de NL23-992, de NL23-986 en de NL23-890 zoals gezegd alle drie gekweekt in Brummen.

Vervolgens is het twintig minuten wachten op nummer vier en zo druppeld het met grote vertraging tussen de druppels wat door.

Nu op dit moment nog 9 onderweg van de 30. Kortom een uitermate slecht verlopen vlucht voor mij met de jongen.

En dan de oude duiven, daar ben ik zeer content mee, die kwamen tenminste redelijk tot goed af. Twee mooie kopduiven gaan hopelijk zorgen voor de midfondkampioenschappen in het Samenspel E en in Rayon Frisia Oost. We moeten de definitieve uitslagen en standen natuurlijk nog wel even afwachten.

Het is 10.52 uur als de eerste jaarling duivin haar meldt. De NL22-520 is degene die als eerste op de antenne springt. Een drietal minuten later gevolgd door de NL21-205 "Magic Boy" tevens aangewezen duif. Het vervolg tot en met de zevende duif is goed maar dan stopt het zowaar een kwartier waarna ze weer vlot doorvallen. Na de middag kon het klepje dicht.

Uitblinkers in de club waren vandaag wat mij betreft Willem Dijkstra met 1 en 2 op Dizy le Gros, Ewoud Valk met 1 en 2 op Duiven en tevens een bobardement aan kopprijzen en Theo Pander met op beide vluchten goede kopduiven. Vakwerk mannen en gefeliciteerd!

Zelf uitermate content en super blij met het midfond kampioenschap onaangewezen en aangewezen in de vereniging en tevens het 1e en 2e duifkampioenschap eveneens in de discipline midfond.

Uitslag jonge duiven tegen 622 duiven:

66,68,71, enzovoort met totaal 7 van de 30 op de uitslag

Uitslag oude duiven tegen 135 duiven:

6,11,14,15,18,20,22 met totaal 7 van de 16 op de uitslag.

Update zondag 16 juli 2023:

Gelukkig zijn de jonge duiven vandaag prima nagekomen. Op dit moment, rond de klok van 21.00 uur nog één jong onderweg.

Terug